Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 11. 2011,
8.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija

Nedelja, 6. 11. 2011, 8.57

7 let, 12 mesecev

Na premor si želijo z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Tilie Olimpije si želijo pred reprezentančnim premorom na domačem igrišču ugnati Red Bull Salzburg in s tem prekiniti niz dveh zaporednih porazov. Do tega bodo prišli z boljšo realizacijo.

V zadnjem krogu so ''zmaji'' v Tivoliju zabeležili težak poraz z SAPA Fehervar, ki je slavila z enakim izidom kot na prvi tekmi, bilo je 5:2. Težave so se za Ljubljančane začele že na ogrevanju, ko je Justin Taylor dobil plošček v brado, sicer je bil na ledu tudi nekaj menjav, vendar uvidel, da na silo ne gre igrati.

Nesreča pa se je hokejiste Olimpije držala čez celotno srečanje, zadeli so kar pet vratnic, dve od tega v prvi tretjini. In namesto, da bi bilo v prvem delu igre že 3:0, je bilo le 1:1. Edini, ki je uspel premagati vratarja Adama Munroja, je bil Anže Ropret, ki je zadel dvakrat. Slednji je po tekmi dejal: ''Madžari so že od nekdaj za nas neugoden tekmec, saj igrajo zaprt hokej, vedno čakajo na nasprotnikove napake, nato pa hitro preidejo v protinapad, katerega dobro izkoriščajo. Sami smo imeli ogromno priložnosti, ki so ostale neizkoriščene, v obrambi pa smo naredili preveč napak, kar je SAPA kaznovala.''

Reševanje ''vojaka'' Mustonena

Pred reprezentančnim premorom čakajo hokejiste v EBEL le še nedeljski obračuni, v Tivoli prihaja Salzburg, ki se je na prvem medsebojnem obračunu veselil zmage po izvajanju kazenskih strelov. Finski strateg tokrat morda ne bo moral računati na omenjenega Taylorja, ki je zaradi lažjega pretresa možganov pod vprašajem.

Namesto kanadskega napadalca je na zadnji tekmi ob Johnu Hughesu in Alešu Mušiču zaigral Tomi Mustonen, ki je na petnajstih tekmah zmogel le dve točki. Finski napadalec, ki ni niti blizu forme iz pretekle sezone, bo moral počasi kaj pokazati, saj je njegov učinek za tujega hokejista veliko preskromen. Kot kaže, se tega zaveda tudi njegov rojak na klopi Olimpije, ki je Mustonena za "nagrado" za njegove neprepričljive predstave postavil kar ob bok Hughesu ter Mušiču in to kljub temu, da ima kar nekaj bolj razpoloženih igralcev. Želi Järvenpää rešiti Finčevo nadaljnjo kariero v dresu Olimpije?

''Tekmo moramo čim hitreje pozabiti, v soboto se moramo spočiti in primerno pripraviti na Salzburg. Proti slednjemu si želimo zmage, saj bo nato reprezentančni premor,'' pravi pred nedeljskim obračunom Ropret, medtem ko Eric Pance dodaja: ''Tekma bo težka, mi bomo morali popraviti igro v napadu, kjer nam 'šepa' predvsem realizacija. Dali bomo vse od sebe, od prve do zadnje minute, upamo, da bo to dovolj za zmago.''

Ne spreglejte