Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2011,
21.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija

Četrtek, 3. 11. 2011, 21.17

8 let

Na neugodne Madžare so se dobro pripravili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred Tilio Olimpijo je serija domačih tekem, na naslednjih šestih obračunih bodo kar petkrat igrali doma. Za začetek jih v petek čaka neugodna SAPA Fehervar, ki na lestvici zaostaja za štiri točke.

Medtem ko so imele preostale ekipe EBEL v torek tekme, so imeli ''zmaji'' prosto. Počitek je prišel še kako prav, saj so zadnji vikend obe tekmi odigrali v gosteh, izkupiček je bil polovičen. V petek minimalna zmaga v Znojmu (1:0), v nedeljo pa poraz na Dunaju (1:4).

''V Znojmu smo v obrambi odigrali celotno srečanje zelo disciplinirano v obrambi, naš vratar je bil znova odličen, na koncu je ohranil mrežo nedotaknjeno. Na Dunaju so bile noge nekoliko utrujene, ni nam šlo, saj se je v treh dneh 20 ur vožnje z avtobusom poznalo. Mislim, da je bil to glaven razlog za poraz,'' je ocenil oba nastopa mladi David Sefič.

Igra Madžarov jim ne ustreza

Če bi morali pokazati na dve presenečenji dosedanjega dela sezone, bi brez dvoma to bila petkova nasprotnika, Olimpija in SAPA Fehervar. Moštvi, ki sta se v preteklih letih borili za uvrstitev v končnico, sta trenutno v zgornjem delu lestvice. Prva zaseda tretje mesto, drugo pa peto. Prvi medsebojni obračun sezone je pripadel madžarskih hokejistom, ki so ''zeleno-bele'' ugnali s 5:2, to pa je bila tudi ena izmed slabših predstav Ljubljančanov v obrambi.

''Stil igre, ki ga igra SAPA Fehervar, nam nekako ne ustreza, vendar nasprotnika sedaj poznamo že tako dobro, da se bomo ustrezno pripravili nanj in skušali odigrati dobro tekmo. Želimo si, da točki ostaneta doma,'' pred petkovo preizkušnjo pravi 21-letni napadalec, ki je nato predstavil še želje na prihodnjih obračunih, Olimpija bo od šestih tekem kar petkrat igrala pred domačimi navijači: ''Cilj je čim več točk, saj moramo misliti tudi na navijače, ki nas spodbujajo povsod. Slednjim namreč želimo prikazati čim boljše predstave, posledično pa jim podariti maksimalno število zmag.''

Potihoma upal na večjo minutažo

Mladi, četrti napad, ki ga sestavljata ob Sefiču še Ken Ograjenšek in Miha Verlič, v tej sezoni dobiva večjo minutažo, kot je marsikdo pričakoval, to pa ''golobradci'' izkoriščajo z borbenostjo in mladostniško navihanostjo. ''Doslej še nismo prejeli nobenega zadetka, z Ograjenškom in Verličem se dobro ujamemo, zato mislim, da je dobro, da ostanemo skupaj. Sam nisem pričakoval, da bomo toliko igrali na štiri napadalne trojke. Potihoma sem sicer upal, da bom dobil več minutaže kot v zadnji sezoni, vendar pa si takšne nisem obetal,'' je o igralnem času dejal napadalec, ki je hokejsko pot začel na Bledu.

Ne spreglejte