Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 3. 2013,
11.38

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Mušič HDD Olimpija

Torek, 26. 3. 2013, 11.38

7 let, 11 mesecev

Mušič: Lepo je igrati proti Jesenicam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva polfinalna tekma državnega prvenstva je po pričakovanju pripadla Ljubljančanom. Strelec dveh zadetkov Aleš Mušič pravi, da je vedno lepo igrati z Jesenicami.

Tokrat je že polfinale državnega prvenstva postregel z obračunom večnih tekmecev, ki sta lov na finale začela na Bledu. Favorit je bil že pred tekmo znan, saj bi bilo vse drugo kot zmaga hokejistov trenutno edinega slovenskega profesionalnega moštva presenečenje. "Zmaji" so upravičili vlogo favorita, a Jeseničani so Ljubljančanom, ki so igrali ravno toliko, kot je bilo treba, da so si priigrali varno prednost, nudili dostojen odpor. Strelec dveh zadetkov za zeleno-bele Aleš Mušič spoštuje jeseniško vztrajnost, ki jih je kljub vsem težavam popeljala do polfinala: "Vedno je lepo igrati proti Jesenicam. Sicer je bila to nekoliko drugačna tekma, kot smo jih bili vajeni v preteklosti, ampak zelo lepo je videti te fante, da se kljub vsem težavam, ki jih imajo, borijo za svoj dres. Na pomoč klubu so prišli tudi veterani in uspelo se jim je uvrstiti v polfinale prek Maribora, zato spoštujem vse njihove igralce."

Ljubljansko vodstvo se je iz petih zadetkov po drugi tretjini na koncu stopilo v tri, "železarji" so namreč napadali do konca tekme in zadnjo tretjino dobili s 3:1. "Mi smo prišli po zmago, kar smo tudi dosegli. Zmaga je še vedno visoka. Resda smo na koncu malo popustili, saj zbranost po visokem vodstvu ni bila na visoki ravni. Rezultat bi bil po mojem mnenju lahko precej višji, a tako je. Do konca nas čaka še nekaj tekem in naredili bomo vse, da pripeljemo naslov spet v Tivoli," o padcu koncentracije, ki ni ogrozil zmage, razmišlja 30-letni Ljubljančan. Nekoliko drugače pa je zaključek tekme videl Mušičev soigralec Miha Verlič, ki je poskrbel za četrti zadetek Olimpije: "Vsekakor je bil to zanimiv polfinalni začetek. Že dolgo časa nismo igrali tekem, zato je bilo na začetku nekaj negotovosti, a nato je igra stekla. Zadeli smo par zadetkov, na koncu pa popustili, kar se ne bi smelo zgoditi, saj bi Jeseničani lahko dosegli še kakšen zadetek. Dobro, da se je končalo pri rezultatu s 7:4, a vsekakor bi se bilo lepše v Ljubljano vrniti z rezultatom 7:2."

Drugo polfinalno tekmo bodo "železarji" in "zmaji" odigrali v petek ob 19. uri v Tivoliju, kjer bodo navijači spet lahko prišli na svoj račun. Na Bledu si je derbi, ki je bil resda nekoliko drugačen kot v prejšnjih sezonah, ogledalo okoli 700 ljubiteljev hokeja, ki so lačni obračunov med tekmecema, ki sta spisala pestro zgodovino slovenskih derbijev. "Vsekakor si navijači zaslužijo derbi. Tokrat smo videli lepo število gledalcev. Očitno Slovenija še vedno čaka na te obračune in upam, da bo tako tudi v prihodnosti," se je navijačev, ki so bili vedno sestavni del spopadov večnih tekmecev, še dotaknil Mušič.

Ne spreglejte