Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2015,
20.46

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo Češka Ostrava Matjaž Kopitar

Sobota, 2. 5. 2015, 20.46

5 let, 2 meseca

Matjaž Kopitar je jezen z razlogom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Vse, kar smo delali na pripravljalnem taboru, je šlo v drugo smer," selektor slovenske izbrane vrste po porazu na uvodni tekmi svetovnega prvenstva proti Belorusiji (2:4) ni skrival razočaranja.

"Bil sem jezen z razlogom. Vse, kar smo delali na pripravljalnem taboru, je šlo v drugo smer. Preprosto na tekmah na taki ravni ni mogoče zmagovati z dvema napadoma. Čakati, da bo nekdo vse rešil ali pa da boš samo del tega … Tako ne gre," je Matjaž Kopitar po uvodnem porazu, še četrtem proti Belorusom na svetovnih prvenstvih elite, zmajeval z glavo.

"Začetek je bil slab, druga tretjina je bila še slabša, v tretji pa smo prišli tako daleč, da bi si kar zaslužili izenačenje, ampak če hočeš izenačiti, moraš streljati na gol. Zdaj smo, kjer pač smo. Morali bi biti bolj lačni gola. Že vseh šest pripravljalnih tekem smo govorili, da damo premalo zadetkov. Veliko smo trenirali na gol, a še kar iščemo neke prazne gole," je kratko oceno obračuna podal 49-letni strateg, ki je moral že pred tekmo spremeniti peterke, saj Jan Urbas – igral bi ob Janu Muršaku in Anžetu Kopitarju, ob katerih je prvi dve tretjini igral Miha Verlič, v zadnji pa Tomaž Razingar – zaradi bolezni ni mogel pomagati. "Nisem hotel vsega podreti zaradi enega igralca, ampak izkazalo se je, da na tej ravni top šest igralcev ne morejo igrati drugi kot ti, ki jih imamo (Kopitar, Muršak, Urbas, Jeglič, Tičar, Sabolič, op. a.)."

Je selektor po tekmi obžaloval, da ni Razingarja v napad k Muršaku in Kopitarju preselil že v drugi tretjini, ko je Slovenija potrebovala več kot polovico tretjine, da je sprožila prvi pravi strel? "Ne. Tukaj zaradi fizike ne bi šlo. Zadnjo tretjino smo igrali na tri napade, a to ni mogoče. Tudi Rusi (v petek so s 6:2 premagali Norvežane, op. a.), ki so igrali na tri, so igrali eno tretjino super, potem pa so tudi oni videli, da tega hokeja ne moreš igrati na tri napade."

Slovenija bo drugo tekmo odigrala že v nedeljo v času kosila (12.15), ko ji bodo nasproti stali Rusi. Tudi proti aktualnim prvakom se bodo risi najverjetneje morali znajti brez Urbasa. Ali bo proti Rusom ob Muršaku in Kopitarju začel Razingar, selektor po tekmi še ni vedel: "Nič še ne morem reči. Vsekakor pa bom zamenjal, marsikaj bom zamenjal. Vemo, da je časa zelo malo, a naredili bomo, kar je mogoče, da se pripravimo."

Ne spreglejte