Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
9.01

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Ottawa Senators Calgary Flames liga NHL

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 9.01

5 let, 2 meseca

Liga NHL, 24. februar

Brata Tkachuk s polovičnim izkupičkom, plošček za staro mamo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Tkachuk | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na ponedeljek odigrali šest tekem, dve sta se končali po dodatnem delu igre. Washington Capitals so New York Rangers premagali s 6:5 po podaljšku, prav tako pa Minnesota Wild St. Louis Blues z 2:1. Najvišjo zmago večera je dosegla Arizona, ki je Winnipeg ugnala s 4:1. Prvič sta se v ligi NHL pomerila brata Tkachuk, plošček sta za spomin podarila stari mami.

Mož odločitve na tekmi v Washingtonu, po zmagi so se domači na dve točki približali vodilni ekipi metropolitanske skupine New York Islanders, je bil Jevgenij Kuznjecov; svojega zvezdniškega rojaka Aleksandra Ovečkina je prehitel pri udarcu in on poslal plošček v mrežo v peti minuti podaljška za končno zmago, potem ko je vratar tekmecev plošček le odbil in sta se oba pognala za njim.

"Ti točki nam res veliko pomenita. Mogoče bo na koncu sezone pomembna prav razlika ene točke med današnjo zmago ali porazom," je dejal strelec odločilnega zadetka, ki je bil zanj 16. v sezoni, preprečil pa je 45. gol Ovečkinu. Pred tem je dva gola v rednem delu dosegel tudi Nicklas Backström.

V Detroitu so se zmage veselili gostje iz San Joseja, za 5:3 pa je najbolj zaslužen Joe Pavelski; dosegel je peti "hat-trick" v karieri, zadnja gola je dosegel v manj kot minuti v drugi tretjini. Gostom je uspelo zaostanek 1:2 spremeniti v končno zmago.

Prvi obračun bratov Tkachuk v ligi NHL:

Prvič v ligi NHL sta se pomerila brata Tkachuk

V Ottawi sta se prvič v ligi NHL pomerila brata Tkachuk; uspešnejši je bil Calgaryjev Matthew Tkachuk, saj je njegova ekipa zmagala, njegov brat Brady Tkachuk pa je dosegel zadetek za Ottawo. kakšnih hudih zamer pa ni bilo, ne med tekmo ne pred njo - brata sta izvedla začetni udarec na tekmi, na tribunah pa je bilo več 30 članov njune družine, ki so imeli oblečene posebne drese v barvah obeh ekip z napisom Brata Tkachuk na hrbtu.

Mami Chanthal sta morala 19-letni Brady in dve leti starejši Matthew obljubiti, da se na tekmi ne bosta pretepala, plošček, s katerim je Brady dosegel gol na zgodovinski tekmi, pa bo tudi ostal v družini, dobila ga je njuna stara mama.

V Arizona so upokojili dres s številko 19, ki ga je dolga leta nosil eden najboljših igralcev kluba Shane Doan. | Foto: Getty Images V Arizona so upokojili dres s številko 19, ki ga je dolga leta nosil eden najboljših igralcev kluba Shane Doan. Foto: Getty Images

V Arizoni upokojili devetnajstico

Pred tekmo v Glendalu so pri domači ekipi Arizona upokojili dres s številko 19, ki ga je dolga leta nosil eden najboljših igralcev kluba Shane Doan, ta je sicer v 21 let dolgi karieri igral za oba kluba. Na tekmi pa so so se nato izkazali tudi njegovi nasledniki v domačem moštvu, saj so Winnipeg zmagali s 4:1.

Ekipa Anžeta Kopitarja je bila prosta, naslednja tekma predzadnjo ekipo lige Los Angeles čaka v torek, ko bo gostovala pri najboljšem moštvu v NHL Tampi.

Liga NHL, 24. februar:

Lestvici: 

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Sedmi zaporedni poraz Kopitarjevih Kraljev
čudež na ledu ZDA Sovjetska zveza
Sportal Ameriška senzacija, ki je prizemljila sovjetski rdeči stroj
Calgary Flames, Anaheim Ducks
Sportal Podprvaki klonili doma, Rački pa v Calgaryju
Ne spreglejte