Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 5. 2023,
8.00

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Vegas Golden Knights Toronto Maple Leafs Edmonton Oilers Florida Panthers liga NHL NHL

Četrtek, 11. 5. 2023, 8.00

11 mesecev, 3 tedne

LIGA NHL, 10. MAJ

Edmonton izenačil z Vegasom, Florida še ni napredovala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Toronto NHL | Toronto se je z zmago na Floridi izognil izpadu z 0:4. | Foto Reuters

Toronto se je z zmago na Floridi izognil izpadu z 0:4.

Foto: Reuters

V noči na četrtek sta bili v ligi NHL na sporedu dve tekmi. Hokejisti Floride Panthers so pred domačimi navijači zapravili prvi zaključni plošček proti ekipi Toronto Maple Leafs. Izgubili so z 1:2 in dočakal prvo zmago v tej seriji (1:3). Bolj izenačeno je v seriji med Vegasom in Edmontonom. Slednji je zmagal s 4:1 in rezultat v skupnih zmagah izenačil na 2:2. Dvoboj je zaznamoval grob prekršek branilca Vegasa Alexa Pietrangela nad napadalcem Edmontona Leonom Draisaitlom.

Ekipe v vsakem krogu končnice igrajo na štiri zmage. Zmagovalec obračuna med Torontom in Florido se bo v finalu vzhodne konference pomeril z boljšim iz obračuna med Carolino in New Jerseyjem. Carolina vodi s 3:1 v zmagah.

Hokejisti Toronta so se za zdaj izognili izpadu in predčasnem odhodu na počitnice. Vratar Joseph Woll je zaustavil 24 strelov na gol, Mitch Marner in William Nylander pa sta dosegla gola za zmago.

Kako je Toronto premagal Florido:

Sam Reinhart je zadel za Florido. Sergej Bobrovski je zbral 23 obramb. Panterji še vedno vodijo v konferenčnem polfinalu, čeprav se je končal njihov rekordni niz šestih zmag v končnici.

"Danes smo pač izgubili tekmo. Tudi to se zgodi v končnici," je povedal trener panterjev Paul Maurice. "Dobro smo. V redu smo. Zbrati se moramo za naslednjo tekmo. Mislim, da vsi razumemo našo nalogo. Njihova zmaga ni bila tako prepričljiva, da nam ne bi dovolili potegovati se za naslednjo," se je pošalil trener.

Bo liga dodatno kaznovala Pietrangela?

Alex Pietrangelo si je prislužil izključitev. | Foto: Reuters Alex Pietrangelo si je prislužil izključitev. Foto: Reuters Konferenčni polfinale med naftarji iz Edmontona in zlatimi vitezi iz Las Vegasa je po štirih tekmah izenačen. Na domačem ledu v Edmontonu se je izkazal Ryan Nugent-Hopkins, ki je dosegel gol in podajo. Za Oilers so zadeli tudi Nick Bjugstad, Evan Bouchard in Mattias Ekholm. Connor McDavid je dodal dve podaji, Stuart Skinner pa je zaustavil 25 strelov. Za Vegas je v tretji tretjini zadel Nicolas Roy. Adin Hill je zaustavil 29 strelov igralcev Edmontona.

Hokejisti Edmontona so se po koncu tekme pritoževali nad grobo igro gostov iz Las Vegasa. Branilec Vegasa Alex Pietrangelo si je prislužil izključitev, ko se je namerno spravil nad napadalca Edmontona Leona Draisaitla in ga 87 sekund do konca s palico udaril po roki.

Kako je Pietrangelo s palico udaril po roki Draisaitla:

V Edmontonu so prepričani, da bi liga morala dodatno kaznovati Pietrangela. "Zagotovo bi radi videli, da se pregledajo njegova dejanja. Rad bi videl, da bi ga suspendirali," je dejal kapetan Edmontona McDavid. "Videlo se je, da je želel poškodovati igralca. To ni hokejska igra," je bil ogorčen McDavid, najboljši strelec rednega dela lige NHL.

Zmagovalec obračuna med Vegasom in Edmontonom pa se bo v finalu zahodne konference pomeril z boljšim iz obračuna med Seattlom in Dallasom. Tudi v tem obračunu sta ekipi izenačeni 2:2 v zmagah.

Liga NHL, 10. maj:

Liga NHL, 2. krog končnice:

Vzhod:
Toronto Maple Leafs (4) – Florida Panthers (8) /1:3/
Carolina Hurricanes (2) – New Jersey Devils (3) /3:1/

Zahod:
Vegas Golden Knights (1) – Edmonton Oilers (2) /2:2/
Dallas Stars (4) – Seattle Kraken (7) /2:2/

// Skupni rezultat v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca : Italija, pripravljalna tekma
Sportal Kako so v pripravah igrali slovenski tekmeci?
SP v hokeju, divizija I, skupina A (Ljubljana): Slovenija - Romunija
Sportal Slovenci na generalki pred SP premagali Dance
Slovenska hokejska reprezentanca, SP 2005, Innsbruck
Sportal Po prepirih in grožnjah z bojkotom še drugič obstanek med elito

 

Ne spreglejte