Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
11.27

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Žiga Pance liga EBEL Dornbirn

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 11.27

6 let, 1 mesec

Liga EBEL med 21. in 25. februarjem

Olimpijci so se vrnili, Pance skočil v končnico, za nekatere rise bo kmalu konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Dornbirn Žiga Pance | Foto Sportida

Foto: Sportida

Po vrnitvi z olimpijskih iger so v nedeljo v ligi EBEL zaigrali vsi slovenski reprezentanti. Žiga Pance je z Dornbirnom po pomembni zmagi (4:1) nad Bolzanom napredoval v četrtfinale. V tem je tri kroge pred koncem drugega dela ob Pancetovih, Dunaju, Salzburgu, Linzu, Celovcu, Innsbrucku in Medveščaku prostora le še za eno moštvo. Konec prihodnjega tedna se bo tako za nekatere Slovence klubska sezona že končala.

7. krog

Izjemno pomembno zmago (4:2) v boju za preostalo četrtfinalno vstopnico je v nedeljo na slovenskem obračunu osvojil Fehervar Aleša Mušiča (podaja za končnih 4:2) in Luke Vidmarja (podaja za izenačenje na 1:1). Madžari so v napetem obračunu s 4:2 premagali Beljak Mihe Verliča in Mihe Štebiha ter skočili na drugo mesto, medtem ko Korošci po tretjem zaporednem porazu ostajajo četrti. Možnosti za končnico še imajo, a je ta vse bolj oddaljena.

Na sedmi tekmi drugega dela so prvo zmago dosegli Ken Ograjenšek in graški panterji. Po podaljšku so strli Znojmo, kljub zmagi pa ostajajo prikovani na dno lestvice. Po črni seriji bo zanje sezone konec prihodnjo nedeljo. Spomnimo, Slovenija bo na novi pomembni misiji - vrnitvi v elito - med 22. in 28. aprilom.

Med moštvi, ki so že v končnici, sta vodilni Dunaj in drugi Salzburg – oba imata 19 točk – izgubila. Prvega je ugnal Linz, medtem ko so rdeči biki vratarja Luke Gračnarja (bil je drugi vratar in ni branil) po podaljšku izgubil z Medveščakom Nika Simšiča in Marka Čepona. Celovec Mitje Robarja je po dveh zmagah izgubil z Innsbruckom.

 Tekme "zgornjega doma": 

Tekme "spodnjega doma": 

 

Lestvica, zgornji dom:

  1. Vienna Capitals 7 tekem - 19 točk (6)
  2. Red Bull Salzburg 7 – 19 (4)
  3. Linz 7 – 17 (2)
    ............................................................
  4. Innsbruck 7 – 8 (0)
  5. KAC Celovec 7 – 8 (1)
  6. Medveščak 7 – 5 (0)

*Moštva igrajo deset tekem po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh, najboljši trije si izberejo četrtfinalnega nasprotnika.
() V oklepaju je število točk, ki jih je ekipa prenesla iz prvega dela.

Lestvica, spodnji dom:

  1. Dornbirn** 7 tekem – 22 točk (6)
  2. Fehervar 7 - 15 (1)
    ..................................................
  3. Bolzano 7 – 13 (2)
  4. Beljak 7 - 11 (0)
  5. Znojmo 7 - 9 (0)
  6. Graz 99ers 7 – 6 (4)

*Moštva igrajo deset tekem po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh, najboljši dve si priigrata četrtfinale.
**Moštvo si je zagotovilo končnico.

() V oklepaju je število točk, ki jih je ekipa prenesla iz prvega dela.

 

6. krog

V 6. krogu drugega dela so se moštva v petek pomerila z istim nasprotnikom kot v sredo, le zamenjala so prizorišča. Večina Slovencev, ki je nastopila na olimpijskih igrah, še ni igrala. Pomembno zmago v boju za končnico je dosegel Dornbirn Žige Panceta. S 5:4 je premagal odpisani Gradec Kena Ograjenška, ki je izgubil še šestič zapored. Dornbirn ostaja vodilni v spodnjem domu in v odličnem položaju, da si priigra eno od dveh preostalih četrtfinalnih vstopnic.

Dornbirn Žige Panceta, ki po OI še ni igral za avstrijsko moštvo, je v odličnem položaju za končnico. | Foto: Sportida Dornbirn Žige Panceta, ki po OI še ni igral za avstrijsko moštvo, je v odličnem položaju za končnico. Foto: Sportida Odlično serijo je s četrto zaporedno zmago nadaljeval Bolzano, ki je s 5:2 odpravil Beljak Mihe Verliča in Štebiha (ni se vpisal med strelce ali podajalce) ter skočil na drugo mesto, Korošce pa v boju za končnico potisnil na četrto. Fehervar Luke Vidmarja in Aleša Mušiča je niz treh porazov končal s tesno zmago nad Znojmom in ostaja v resnem boju za četrtfinale.

V zgornjem domu, v katerem so si vsi že zagotovili izločilne boje, je Salzburg Luke Gračnarja s 4:2 ugnal vodilni Dunaj, za katerim zaostaja le točko. Celovec Mitje Robarja je z istim rezultatom premagal Medveščak, Linz pa Innsbruck.

Tekme "zgornjega doma": 

 

Tekme "spodnjega doma": 

 

 

5. krog

Po desetih dneh premora so se v sredo v tekmovalni ritem vrnili hokejisti lige EBEL, med temi še ni bilo večine slovenskih olimpijcev, ki se vračajo iz Pjongčanga, kjer so končali na 9. mestu. Salzburg vratarja Luke Gračnarja (zaradi sodelovanja na OI ni bil v postavi) je na peti tekmi drugega dela prvič izgubil, s 3:1 ga je premagal vodilni Dunaj. Rdeči biki ostajajo na drugem mestu.

KAC Celovec Linz | Foto: Sportida Foto: Sportida

Med moštvi zgornjega dela lestvice je Celovec Mitje Robarja (zaradi OI še ni bil v postavi) po preobratu in dveh zadetkih v zadnjih 20 sekundah tekme s 4:3 premagal Medveščak Nika Simšiča in Marka Čepona (nista se vpisala med strelce ali podajalce). To je bila šele prva zmaga Korošcev na peti tekmi drugega dela. Zmagal je tudi Innsbruck, ki je po kazenskih strelih strl Linz.

V spodnjem domu, v katerem se šest ekip bojuje za dve preostali četrtfinalni vstopnici, je Beljak Mihe Verliča in Mihe Štebiha (prvi še ni igral, drugi je) izgubil prvič v drugem delu. Z 1:4 je priznal premoč Bolzanu, a ostaja na drugem mestu. Do pomembne zmage je prišel Dornbirn Žige Panceta, ki je prvo mesto potrdil z zanesljivo zmago (7:3) nad Gradcem Kena Ograjenška (nobeden od Slovencev zaradi OI ni bil v postavi). Zadnjemu ne gre nič po načrtih, izgubil je vseh pet tekem v boju za končnico in je prepričljivo na zadnjem mestu.

Znojmo je po loteriji ugnal Fehervar Aleša Mušiča in Luke Vidmarja, ki se s slovensko odpravo vračata iz Južne Koreje in še nista igrala. 

Tekme "zgornjega doma": 

Tekme "spodnjega doma": 

 

Ne spreglejte