Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2013,
19.10

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boston

Sobota, 20. 4. 2013, 19.10

5 let

"Kralji" že v končnici, šov Simmondsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Bostonu je bila vendarle odigrana prestavljena tekma lige NHL med domačimi Bruins in Penguins iz Pittsburgha. Zmage s 3:2 so se veselili gostje. Phoenix premagal vodilno moštvo lige.

Hokejisti Pittsburgha, Montreala, Washingtona in Bostona v vzhodni ter Chicaga, Anaheima in Vancouvra v zahodni konferenci so si do sobotnih tekem izborili končnico v severnoameriški ligi NHL, v noči na nedeljo pa sta napredovala še Toronto in Los Angeles.

Branilec naslova iz Los Angelesa, za katerega zelo uspešno nastopa slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, sploh ni stopil na ledeno ploskev, preboj v končnico pa si je zagotovil po zmagi Vancouvra nad Detroitom z 2:1 po kazenskih strelih.

Kopitarjeva zasedba bo v noči na ponedeljek na domačem ledu gostila Dallas, do konca ligaškega dela pa jo nato čakajo še tri tekme: v gosteh se bo pomerila z Minnesoto in Detroitom, doma pa s San Josejem. Kralji so v zahodni konferenci trenutno na četrtem mestu.

V noči na nedeljo je bilo na sporedu še sedem tekem, na dveh je odločitev padla po kazenskih strelih. New York Islanders so premagali Winnipeg s 5:4, Phoenix pa Chicago s 3:2. Štiri tekme so se končale z zmagami gostujočih ekip: Pittsburgh je ugnal Boston s 3:2, Philadelphia je bila boljša od Caroline s 5:3, Wayne Simmonds je pri zmagi dosegel hat-trick, Washington je premagal Montreal s 5:1, Toronto pa Ottawo s 4:1. Edino domačo zmago je dosegel New Jersey, ki je zanesljivo premagal Florido s 6:2.

Toronto se je v končnico uvrstil prvič po letu 2004, da je kanadski ekipi uspel preboj pa sta zaslužna predvsem James van Riemsdyk in James Reimer; prvi je ob zmagi s 4:1 proti Ottawi dosegel dva gola, drugi pa je zbral kar 48 obramb.

"To je neverjetno. To je hokej, ki ga želiš igrati zmeraj in sanjaš o njem, ko rasteš. Posebej to velja za naše mesto. Vem, da so navdušeni. Čudovito je, da nam je uspelo," je po tekmi dejal Reimer.

Strelsko najučinkovitejšo tekmo večera v ligi NHL so gledalci lahko spremljali v Winnipegu, kjer so domači Jets po kazenskih strelih morali priznati premoč New York Islanders (4:5). Za slednje so bili uspešni Frans Nielsen, Josh Bailey, Matt Martin in Michael Grabner, pri gostih pa je dvakrat zadel Kyle Wellwood, po enkrat pa Zach Bogosian in Bryan Little. Odločilni kazenski strel je zadel John Tavares.

Ne spreglejte