Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 10. 2014,
23.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 9. 10. 2014, 23.02

8 let, 1 mesec

Kopitar in soigralci po preobratu Kojotov padli v Arizoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Los Angelesa po dveh tekmah ostajajo brez zmage. Tokrat so gostovali pri Arizona Coyotes, vodili z 2:0, nato pa dopustili preobrat Kojotov, ki so slavili v podaljšku.

Slabih 13 tisoč gledalcev v Gila River Arena je kaj kmalu po prvem sodniškem metu ploščka videlo zadetek, ki so ga bili veseli navijači gostov. Tanner Pearson je namreč že v drugi minuti premagal Devana Dubnyka. Da je bilo zadovoljstvo Kraljev še večje, je v 13. minuti z vodstvom 2:0 poskrbel Jeff Carter. A to sta bila edina zadetka, ki so ju zmogli Anže Kopitar (igral je 20 minut, ni sprožil strela) in soigralci. Še pred odhodom na prvi odmor je Antoine Vermette izkoristil igralca več in znižal na 1:2, v drugi tretjini pa je izenačil Mikkel Boedker in postavil izid rednega dela. Ko je že kazalo, da bi znali odločati kazenski streli, so 14 sekund pred iztekom podaljška člani Arizona Coyotes (lani še Phoenix Coyotes) izkoristili še eno številčno prednost in se po zadetku Oliverja Ekmana-Larssona veselili prve zmage v sezono. To bodo Kalifornijci, ki so danes streljali veliko manj od gostiteljev (razmerje v strelih 40:26 za Arizono), lovili že v noči na ponedeljek, ko bodo gostili Winnipeg.

Ovečkin pomagal odpihniti Boston

Zanimivo je bilo v Bostonu, kjer so domačini doživeli hladno prho proti Washingtonu –zmago zadnjega s 4:0 je z dvema zadetkoma tlakoval Aleksander Ovečkin. Ob zmagi Pittsburgha nad Torontom s 5:2 je do prvega zadetka sezone prišel Jevgenij Malkin, ki je dodal še dve podaji, z enakim izkupičkom je tekmo končal prvi mož Sidney Crosby. Vodilno moštvo vzhoda Montreal po treh srečanjih ostaja neporaženo. A ni prav veliko manjkalo do prvega poraza, saj so Kanadčani proti Philadelphii zaostajali že z 0:3, nato pa v sedmih minutah zadnje tretjine v polno izstrelili tri naboje in do zmage prišli po kazenskih strelih. Loterija je odločala tudi na kanadskem obračunu med Vancouvrom in Edmontonom – zmage so se veselili prvi – in na tekmi med Tampo in Ottawo, na kateri so obe točke pobrali Senatorji.

Aktualni prvaki so visoko izgubili pri Columbusu (2:5), New Jersey Devils so se znesli nad Florido (5:1), St. Louis Blues nad Calgaryjem, Nashville nad Dallasom (obe tekmi 4:1), Chicago pa nad Buffalom (6:2). Bolj tesno je bilo v Detroitu, kjer je zmagoviti zadetek za zmago Anaheima s 3:2 prispeval Ryan Getzlaf. New York Islanders so tesno, s 4:3, ugnali Carolino, ki ji ni pomagal niti hat-trick Jirija Tlustyja. S 3:0 pa so slavili hokejisti Minnesote nad Coloradom, ki še nima zmage, in San Jose nad Winnipegom, ki bo naslednji tekmec Kopitarjevih.

Ne spreglejte