Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2023,
21.12

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

2

Natisni članek

Kladno Jaromir Jagr

Sreda, 4. 1. 2023, 21.12

1 leto, 2 meseca

jaromir jagr

Pri 50 še ni za odpis #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

2

Jaromir Jagr | Jaromir Jagr je obleko znova zamenjal za hokejski dres in kot prvi 50-letnik zadel v najkakovostnejši češki Extraligi. | Foto Guliverimage

Jaromir Jagr je obleko znova zamenjal za hokejski dres in kot prvi 50-letnik zadel v najkakovostnejši češki Extraligi.

Foto: Guliverimage

Češki hokejski veteran Jaromir Jagr še ni rekel zadnje besede na ledenih ploskvah. Potem ko je sredi decembra zaradi več poškodb in bolezni v svojem klubu Kladno, katerega lastnik je, oblekel dres in odigral prvo tekmo sezone, je ta teden dosegel prvi zadetek v češki Extraligi kot abrahamovec.

Zimzeleni češki napadalec Jaromir Jagr še ni obesil drsalk na klin. Pri 50 sicer več časa kot treningom namenja vodenju češkega prvoligaša Kladno, katerega lastnik je. 

V začetku sezone je sicer dejal, da bi še kdaj lahko oblekel dres in se vrnil v tekmovalni ritem, a da ni dovolj dobro fizično pripravljen, da bi zdržal ritem tekme najkakovostnejše češke lige. Pa je prišel 11. december, ko je 50-letni krilni napadalec po sili razmer znova zaigral v Extraligi. S soigralci so takrat s 3:7 izgubili z Liberecem, a Jagr je takoj dokazal, da še ni za odpis. Podpisal se je pod dve asistenci.

Vse od tedaj je v postavi Kladna. V torek je ob porazu proti Plznu dočakal tudi prvi zadetek v Extraligi in postal prvi 50-letnik z golom v tem tekmovanju. Pri zaostanku z 0:3 je z golom, ob katerem mu je podal 40-letni Tomaš Plekanec, začel preobrat svoje ekipe, ki pa je na koncu tesno izgubila (3:4).

Torkov zadetek Jaromira Jagra:

Jaromir Jagr
Sportal Češka legenda se pri 50 letih ponuja klubom lige NHL

Gašper Krošelj je pred novim letom z Mlado Boleslav gostil Jagra in ekipo ter izgubil z 1:2. Slovenski vratar in soigralci so pri dnu lestvice. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Gašper Krošelj je pred novim letom z Mlado Boleslav gostil Jagra in ekipo ter izgubil z 1:2. Slovenski vratar in soigralci so pri dnu lestvice. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pred novim letom premagali Krošljeve

Jagr, ki je zadnji dve tekmi začel v prvem napadu Kladna, je po sedmih tekmah pri šestih točkah. Ob enem golu je v statistiko vpisal tudi pet asistenc.

Tik pred novim letom je s soigralci na kolena spravil Mlado Boleslav slovenskega vratarja (2:1). Jagr je trikrat streljal na gol Gašperja Krošlja, a mu ploščka ni uspelo poslati za hrbet Slovenca.

Kladnu pri nabiranju točk ne gre tako dobro kot njegovemu lastniku, po 33 tekmah je na zadnjem mestu, a za 12., ki vodi v dodatne boje za končnico, zaostaja le dve točki. Prav 12. je Krošljeva Mlada Boleslav.

Jaromir Jagr
Sportal Jaromir Jagr povzročil prometno nesrečo: Mislil sem, da je to moj konec

 

Ne spreglejte