Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
16.05

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Pittsburgh Penguins Jan Drozg liga NHL

Torek, 26. 6. 2018, 16.05

5 let, 10 mesecev

Poletni razvojni tabor Pittsburgh Penguins tudi letos s slovenskim pridihom

Jan Drozg spet v dresu Pittsburgha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Jan Drozg | Foto Instagram

Foto: Instagram

Slovenski hokejski napadalec Jan Drozg, ki so ga lani na naboru lige NHL izbrali večkratni prvaki Pittsburgh Penguins, bo v prihodnjih dneh spet drsal v njihovem dresu. Štajerec je bil namreč še drugo leto zapored povabljen na poletni razvojni tabor Pittsburgha.
 

Moštva lige NHL so pred dnevi na naboru najkakovostnejše hokejske lige na svetu izbrala nove upe, 1. julija pa se bo začelo trgovanje s prostimi igralci. Že pred tem bodo kolektivi priredili poletne tabore. Na teh se bodo lahko predstavili povabljeni potencialni kandidati, na katere bodo klubi morda kdaj v prihodnosti računali tudi na največji hokejski sceni.

Enega takšnih bodo med sredo in petkom gostili tudi večkratni prvaki lige NHL (nazadnje v letih 2016 in 2017) Pittsburgh Penguins. Vodstvo Pingvinov je na poletni razvojni tabor povabilo 38 oklepnikov, med njimi še drugo leto zapored slovenskega napadalca Jana Drozga. Tridnevnega tabora Pittsburgha, ki je 19-letnega Štajerca na lanskem NHL-naboru izbral kot 152. po vrsti, se bodo udeležili hokejisti, izbrani na letošnjem in preteklih naborih, pa tudi nekateri prosti igralci.

Jan Drozg
Sportal Jan Drozg o izkušnji čez lužo: težko bi si želel boljšo odskočno desko

Treningi, prepleteni z nasveti za prihodnost

Slabih 40 oklepnikov, nad katerimi bo bdelo več trenerjev, med drugim tudi nekdanji Olimpijin vratar Andy Chiodo, bo ob treningih na ledu spoznavalo tudi organizacijo in vpijalo nasvete, ki bi jim utegnili priti prav v prihodnosti.

Jan Drozg (levo) je na enem od lanskih treningov sodeloval tudi s kapetanom Pittsburgh Penguins Sidneyjem Crosbyjem. | Foto: Twitter - Voranc Jan Drozg (levo) je na enem od lanskih treningov sodeloval tudi s kapetanom Pittsburgh Penguins Sidneyjem Crosbyjem. Foto: Twitter - Voranc Na lanskem štiridnevnem kampu so tako na primer delali tako ob ledu (fitnes) kot na ledu, se udeležili team-buildinga, prenašali znanje na majhne otroke, zaigrali na tekmi 3 na 3 in poslušali povabljene govorce (med temi sta bila tudi nekdanji hokejist Pittsburgha Kevin Stevens in generalni direktor Pittsburgh Steelers iz lige NFL Kevin Colbert). Ti so jim dali nekaj napotkov o tem, kako postati in biti uspešen kot profesionalni športnik.

Jan Drozg
Sportal Drozg na kampu Pittsburgh Penguins, še drugič zapored so ga izbrali na naboru CHL

Spoznal najboljšo mladinsko ligo


Drozg je zadnjo sezono preživel pri moštvu Shawinigan Cataractes iz najboljše mladinske lige QMJHL, v kateri ga lahko pričakujemo tudi v prihodnje. Po končanih obveznostih v QMJHL se mu je ponudila priložnost, da je na zadnji tekmi rednega dela sezone okusil tudi ligo AHL, in sicer je v tej zaigral za podružnico Pingvinov v NHL Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Najstnik je v zadnji sezoni spoznaval najboljšo mladinsko ligo QMJHL, eno tekmo je odigral v ligi AHL in debitiral na članskem svetovnem prvenstvu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Najstnik je v zadnji sezoni spoznaval najboljšo mladinsko ligo QMJHL, eno tekmo je odigral v ligi AHL in debitiral na članskem svetovnem prvenstvu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mariborčan, ki je spomladi debitiral tudi na članskem svetovnem prvenstvu, bi si kariero želel nadaljevati na ravni lige AHL, a ostaja realen: "Poskušal bom zaigrati v čim močnejši ligi, kar se da. Kako daleč bom prišel, pa bomo videli."
Jan Drozg SP U20 Bled Slovenija Ukrajina
Sportal Lepa priložnost za dokazovanje slovenskega najstnika, ki so ga izbrali prvaki NHL

Preberite še:

Jan Drozg SP U20 Bled Slovenija Ukrajina
Sportal Jan Drozg: O ligi NHL sanja vsak hokejist, a osredotočam se na sedanjost
Washington Capitals
Sportal Uradno: Trotz od prvakov v New York
Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar v soju igralniških žarometov do nove NHL-nagrade
Washington Capitals
Sportal Trumpa ni doma, Washington pa nori in slavi svoje junake #foto
Ne spreglejte