Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2012,
21.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga KHL

Petek, 20. 7. 2012, 21.57

8 let

Izboljšave v KHL za novo sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V ruski hokejski ligi KHL se pripravljajo na novo sezono. V sredini julija je potekalo srečanje vodstva lige in lastnikov klubov, na katerem so se dogovorili tudi o nekaterih spremembah.

Podpredsednik lige KHL Vladimir Šalajev in lastniki so se dogovorili v nekaterih pomembnih zadevah, ki bodo v veljavo stopile naslednjo sezono. Najpomembnejša sprememba, ki se obeta, se tiče pripravljalnih kampov in tujih igralcev. Kot tuje igralce se bo štelo vse hokejiste, ki ne igrajo za rusko izbrano vrsto, razen tistih, ki že imajo obstoječe pogodbe podpisane v sezoni 2011/2012 ali prej. Prav tako ne bodo kot tujci obravnavani tisti igralci, ki so preživeli vsaj dve sezoni v ligi KHL brez statusa tujca. Udeleženci srečanja so bili obveščeni tudi o novem limitu igranja tujih vratarjev. Le-ti morajo po novem med vratnicama preživeti, saj dve tretjini rednega dela sezone, to je 2.427 minut.

Vladimir Šalajev je sodelujoče obvestil tudi o drugih zadevah, kot so potrditve sedeža posameznih moštev v ligi KHL, napredovanju mladih hokejistov v ligi KHL, povedal pa je tudi, da je bila ustanovljena komisija za reševanje pogodbenih sporov.

Lastnik kluba Barys Astana je svoje kolege obvestil, da je klub opustil možnost sodne tožbe proti disciplinskemu odboru KHL, ki je odredil Barysu plačilo odškodnine za nekdanjega glavnega trenerja Andreja Khomutova, ki je predčasno končal svojo pogodbo pri omenjenemu klubu. Potencialni konflikt med klubom in ligo je torej preprečen.

V nadaljevanju srečanja pa je vodja oddelka za sojenje predstavil nekaj možnih sprememb v pravilih in sojenju v prihodnji sezoni. Spremembe se obetajo predvsem v zvezi z nešportnim obnašanjem igralcev in zlorabami položajev. Preučevali bodo še tudi, kdaj se bo zadetek na tekmi štel kot priznan, če se bo plošček odbil v mrežo od drsalk, nog ali drugih delov telesa.

Problem pri ekipah se poraja samo pri enemu udeležencu lige KHL in sicer pri moštvu Metallurg Novokuznetsk, saj ima še nekaj ne poravnanih plač, ki zadevajo tako igralce kot tudi trenerje in ostalo osebje. Vodstvo KHL je glede tega zelo zaskrbljeno, zato je tudi nastop omenjenega kluba v prihajajoči sezoni še pod velikim vprašajem.

Ne spreglejte