Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 11. 2014,
9.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anaheim Ducks

Torek, 18. 11. 2014, 9.34

8 let

Finski blisk potrdil: Kariere je zagotovo konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav je Teemu Selänne maja napovedal konec kariere, je marsikdo upal, da bo njegove mojstrovine lahko spremljal še kakšno leto. A Finec je potrdil, da je s profesionalizmom opravil.

Šestnajsti maj 2014 bo zapisan kot datum, ko je 44-letni finski blisk odigral zadnjo tekmo v svoji bogati hokejski karieri. Čast igrati na njegovem zadnjem obračunu je pripadla tudi Anžetu Kopitarju, Kralji so namreč tistega dne Anaheim izločili na sedmi tekmi konferenčnega polfinala.

Hrušičan nam je junija v intervjuju takole opisal tekmo proti finski legendi: "To je bilo preprosto fascinantno. Še zdaj dobim kar kurjo polt. On je dobesedno živa legenda, zelo ga spoštujem. Proti njemu sem igral in vem, kako kakovosten igralec je, hkrati pa sem imel še to možnost, da sem bil lahko del zadnje tekme v njegovi karieri. Občutek, ko sem mu po tekmi stisnil roko, je bil odličen. Neverjetno. Ne vem, kaj sploh reči, le to, da je bil res vrhunski igralec in da bo kot tak ostal zapisan za vedno." Na vprašanje, ali si predstavlja sebe, da bi še 16, 17 let igral in vztrajal v tej ligi, kot je Finec, je Kopitar odgovoril: "Težko. Res težko."

Ni se mu treba več držati urnika

Teemu Selänne je kariero začel v domačem Jokeritu, v sezoni 1992/1992 je prvič okusil ligo NHL, ko je zaigral za ekipo Winnipeg Jets, ki ga je na naboru izbrala že leta 1988. Po štirih letih se je preselil k Anaheimu – v sezoni 2006/2007 je z njim osvojil Stanleyjev pokal –, kjer je pustil najvidnejši pečat v severnoameriški hokejski ligi, katere sestavni del je bil več kot dve desetletji. Več kot 20 let je bil eden od vlečnih konj finske reprezentance, s katero se je, tako s svetovnih prvenstev kot olimpijskih iger, vrnil s srebrnimi in bronastimi medaljami, zadnji bron je osvojil februarja v Sočiju.

Čeprav si ga je letos v svojih vrstah želel finski Jokerit, je v ponedeljek za finsko televizijo naznanil dokončno slovo: "Kariere je zagotovo konec. Oddaljil sem se od hokeja. Bil sem na nekaj tekmah lige NHL, sledim igram sina. A lepo je, ko se ti ni treba držati urnika."

Ne spreglejte