Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2016,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

HK ECE Celje

Petek, 10. 6. 2016, 18.00

6 let, 6 mesecev

Celjska hokejska zgodba s številnimi ugankami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Jesenice Celje | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Celjani so v zadnji sezoni dodobra popestrili domačo hokejsko sceno in v polfinalu državnega prvenstva pretili Jeseničanom, a na koncu ostali brez finala. Kakšna bo članska prihodnost knezov, ki so zamenjali upravni odbor, bi moralo biti znano v kratkem.

Skorajda je tu sredina junija, neznank o prihodnosti slovenskih klubov pa ne primanjkuje. Olimpija mora do 15. junija poravnati obveznosti do igralcev za zadnjo sezono, sicer lahko ostane brez igranja v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Njen predsednik Marko Popovič je ob postavljenem pogoju zatrdil, da bodo našli denar. V igranje zmajev v ligi EBEL verjamejo tudi na krovni slovenski hokejski organizaciji, ki si je močno prizadevala obdržati Olimpijo v tem tekmovanju.

Tam zagotovo ne bo Jeseničanov, ki so najresnejši slovenski kandidati za vstop v novo Alpsko ligo. Ali se ji bodo pridružili – zadnji datum za prijavo je 15. junij –, v četrtek še ni bilo znano. Predsednika Anžeta Pogačarja nam včeraj ni uspelo priklicati, je pa v izjavi za javnost v četrtek dejal, da pri HDD Jesenice svojega mesta v tekmovanju še niso rezervirali, saj brez zagotovljenih sponzorskih vložkov železarji ne bodo vstopili skozi vrata, ki vodijo v Alpsko ligo.

Z novim upravnim odborom

Veliko nejasnosti je tudi v Celju, ki se je leta 2013 po dobrem desetletju vrnilo s člansko reprezentanco in raslo iz leta v leto. V zadnji sezoni so knezi v polfinalu državnega prvenstva resno ogrožali preboj Jeseničanov v finale, a na koncu ostali brez njega in po porazu s Slavijo za tretje mesto končali kot četrti.

Glavni trener Celja, ki je dobilo nov upravni odbor, Rok Rojšek (skrajno levo) ima pogodbo do konca junija. Kako bo naprej, kot pravi, še ne ve. Sandi Sendelbah (v sredini) se je poslovil z mesta predsednika. | Foto: Glavni trener Celja, ki je dobilo nov upravni odbor, Rok Rojšek (skrajno levo) ima pogodbo do konca junija. Kako bo naprej, kot pravi, še ne ve. Sandi Sendelbah (v sredini) se je poslovil z mesta predsednika.

Po končani sezoni je trener članov Rok Rojšek izrazil željo, da bi zadržal večino ekipe, a "da je to stvar uprave. Odvisno je od tega, kaj bo ponudila". Kaj bo ta resnično ponudila, je ta trenutek težko reči, saj so imeli v Celju v zadnjih tednih precej dela s kadrovanjem. Na redni skupščini 10. maja so sklenili, da se skliče izredna, na tej pa v začetku tega tedna dobili nov upravni odbor. Z njim bo prišel tudi novi predsednik, saj se je Sandi Sendelbah poslovil z mesta predsednika.

Kako, s kom in v katero smer bo šel celjski klub, bi moralo biti znano kaj kmalu, saj časa ni na pretek. "Trenerji imamo pogodbe do konca junija, za naprej pa bomo še videli. V tem času se bo morala uprava odločiti, koga bi želela za trenerja," nam je Rojšek danes dejal, da še ni jasno, ali bo v prihodnje vihtel člansko trenersko paličico.

Zveza je dala priložnost za nekaj več, a vprašanje je, kdo si to lahko privošči

Celjani so lani ob državnem prvenstvu igrali še v ligi INL (skupaj z Jesenicami in Slavijo), ki je bila več stopnic nižje, kot bo Alpska liga. V tej bodo klubi, če bodo želeli biti konkurenčni, morali stremeti k profesionalizmu. Po besedah sekretarja HZS Dejana Kontreca bi slovenski klubi za konkurenčnost potrebovali dobrega pol milijona evrov.

Celjani so v pretekli sezoni v polfianalu državnega prvenstva dodobra pretili Jeseničanom. Kdo bo celjski dres nosil v prihodnji sezoni, še ni povsem jasno. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Celjani so v pretekli sezoni v polfianalu državnega prvenstva dodobra pretili Jeseničanom. Kdo bo celjski dres nosil v prihodnji sezoni, še ni povsem jasno. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Bi Celjani lahko uspešno nastopali v tej ligi? "Ne vem, če je mogoče. Trenerji bi vsekakor radi igrali v tej ligi, a koliko je s finančnega vidika to mogoče, je treba vprašati zadolžene za finance v klubu," je Rojšek nakazal smer in dodal: "Liga bo zagotovo dobra. HZS je klubom ponudila možnost, zdaj pa se morajo odločiti. A vemo, da imamo klubi v Sloveniji težave s financami. Kot vem, bo zveza organizirala še državno prvenstvo, z Alpsko ligo pa je dala možnost za še nekaj več."

Ne spreglejte