Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 2. 2015,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Bolzano liga EBEL Žiga Pance

Torek, 10. 2. 2015, 11.34

8 let

Bruhati ogenj ali reči adijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Začenja se drugi del lige EBEL, v katerem si bosta končnico priigrali še dve moštvi. Olimpija misijo, v kateri ni prostora niti za najmanjše napake, začenja v Bolzanu, ki ga ni še nikoli premagala.

Po dobrem tednu tekmovalnega premora v razširjenem avstrijskem prvenstvu se začenja zares. Pred Olimpijo in še petimi ekipami, ki so redni del končale na zadnjih šestih mestih, je ključni del sezone. Le dva kluba spodnjega doma bomo v marcu ob Salzburgu, Linzu, Beljaku, Dunaju, Znojmu in Sapi Fehervar (vsi že v četrtfinalu) spremljali v izločilnih bojih. Prostora za napake torej ni, kar nekaj odgovorov pa bodo dale že prve tekme. Če zmaji ne bodo že od prve tekme "bruhali" ognja, se bodo že tretjo sezono zapored od tekmovanja poslovili še pred končnico.

Zmaji serijo desetih obračunov začenjajo pri izjemno neugodnemu tekmecu Bolzanu, s katerim so se v celotni zgodovini lige EBEL srečali osemkrat in prav tolikokrat izgubili. Aktualni prvaki so po medlem začetku redni del končali na sedmem mestu, kar pomeni, da v drugi del nesejo štiri bonus točke in so v odličnem izhodišču. A napadalec Žiga Pance se dobro zaveda, da to ni nobeno zagotovilo, saj se lahko stvari hitro obrnejo proti tebi.

Vrata v četrtfinale si bodo Južni Tirolci odpirali z novim trenerjem – Mario Simioni je moral zaradi neizpolnjenega cilja (šesterica po rednem delu) svoje mesto prepustiti Kanadčanu Donu MacAdamu. Prvi vtisi o tem, kako se bo izkušeni strateg znašel na klopi moštva, ki ga je spoznal šele v nedeljo, bodo vidni danes pozno zvečer.

Osredotočenost in 110 odstotkov

Za razliko od MacAdama, ki ima na voljo praktično vse igralce, se je trener Olimpije Fabian Dahlem med premorom ukvarjal s pravo bolnišnico in odsotnostjo nekaterih fantov zaradi reprezentančne akcije (Miha Logar, Jure Sotlar, Žiga Pešut, Matic Podlipnik, Rok Leber, Maks Selan). Za premierno tekmo kvalifikacijskega dela še vedno niso nared Gal Koren, David Planko in Matej Hočevar, pod velikim vprašajem je nastop najučinkovitejšega moža zeleno-belih Hunterja Bishopa, v postavo pa se vračajo kapetan Aleš Mušič, Kyle Medvec in Aljaž Uduč.

Kljub nepopolni postavi in dejstvu, da še niso okusili slasti zmage proti Bolzanu, Ljubljančani optimistično zrejo v drugi del. "Sezona se za nas zares začenja zdaj. Tako proti Bolzanu kot na vseh drugih tekmah bomo morali vseh 60 minut dati od sebe 110 odstotkov. Prostora za napake ni. Da bi prvič premagali Bolzano, bomo morali biti osredotočeni in disciplinirani, ob tem pa izkoristiti vse priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Naredili bomo vse, da zmagamo," pred večernim obračunom razmišlja eden od bolj izkušenih napadalcev zmajev Andrej Hebar.

Zagotovo si tako Hebar kot preostali člani Olimpije ne želijo, da bi jih doletela ista usoda, kot je njihovo spletno stran, ki že drugi dan ne dela.

Olimpijina spletna stran je že drugi dan v mrku

Ne spreglejte