Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 12. 2014,
12.33

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 5. 12. 2014, 12.33

6 let, 10 mesecev

Brez četverice poškodovanih in okrepitve bodo poskusili še sedmič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljančani se na sedmi poskus reševanja uganke po imenu Bolzano odpravljajo brez štirih poškodovancev in najnovejše okrepitve Matica Podlipnika, ki bo prvič zaigral v nedeljo. A optimizma ne manjka.

Šest medsebojnih tekem, šest porazov Olimpije, ki od vstopa Bolzana v razširjeno avstrijsko prvenstvo še ni prelisičila južnotirolskih lisic. Zvečer bo do dveh točk še drugič v desetih dneh poskušala priti v gosteh – Žiga Pance in druščina sta na zadnje zmagala s 3:0 –, a pri tem ne bo mogla računati na poškodovane Roka Lebra, Andreja Hebarja, Gala Korena in Davida Planka. Prav tako zeleno-belemu taboru v boju za premierno zmago še ne bo mogel pomagati najnovejši član Matic Podlipnik, ki se bo prvič predstavil v nedeljo v Znojmu.

Nekateri bi ponovili igro proti Dunaju, drugi proti Beljaku

Aktualne prvake lige EBEL po dobri polovici rednega dela najdemo na osmem mestu lestvice, za šestim Linzom zaostajajo sedem točk, pred zadnjo Olimpijo pa imajo šest točk prednosti. V zadnjem času igrajo toplo-hladno (zmaga, poraz, zmaga …), jim je pa samozavest nekoliko poskočila po nedeljski zmagi nad Dunajem, na kateri želijo graditi. "Pričakujem še eno tekmo, na kateri moramo prikazati podobno solidno igro, kot smo jo proti Dunaju. Moramo biti konstantni, ne smemo dopustiti, da se še bolj oddaljimo od šesterice. Ljubljana igra svoj sistem, čaka na napake nasprotnika, zato je nikakor ne smemo podcenjevati, saj je že dokazala, da lahko, če igra dobro, premaga vsako ekipo. Mi moramo črpati iz zadnje zmage in biti še močnejši na domačem terenu," je misli za uradno stran lige strnil branilec gostiteljev Sean McMonagle, ki bo pogrešal branilca Rolanda Hoferja in napadalca Paula Zanetta, vprašljiv pa je nastop drugega najučinkovitejšega lisjaka Marka Cullena.

Olimpija v boj stopa s popotnico dveh zmag nad Korošci, še posebej prepričljiva je bila v nedeljo v Beljaku, ko je z izjemno zadnjo tretjino (5:1) povsem paralizirala orle. "Zadnjih nekaj tekem v gosteh smo odigrali dobro, v Beljaku smo dosegli celo šest zadetkov in slavili pomembno zmago. Glede na to, da smo pred desetimi dnevi igrali v Bolzanu, vemo, kaj lahko pričakujemo. Takrat smo naredili nekaj napak, ki so jih oni kaznovali. Če se jim bomo tokrat izognili in se držali svoje igre, lahko tudi zmagamo," pozitivno razmišlja branilec Miha Logar, ki se poteguje za naziv najboljšega mladega igralca novembra. Obračun med Bolzanom in Olimpijo se bo, kot je že v navadi za domače tekme Italijanov, začel ob 19.45.

Ne spreglejte