Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2013,
14.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Ponedeljek, 29. 4. 2013, 14.04

8 let

Anže Kopitar: Vsaka tekma je svoja zgodba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branilci naslova prvakov v hokejski ligi NHL so se tudi letos v rednem delu tekmovanja bolj ali manj ogrevali. V skrajšani sezoni so zasedli peto mesto v zahodni konferenci.

"Letošnji redni del sezone je bil kar v redu. Morda nismo začeli najbolj blesteče, a nekje na sredini sezone smo našli formo, s katero smo se malce dvignili na lestvici in na koncu smo ekipo znova pripeljali v končnico," iz Los Angelesa sporoča ponovno najboljši strelec ekipe, ki je lani osvojila svoj prvi Stanleyjev pokal, Anže Kopitar. Slovenski as je v zaradi stavke skrajšanem rednem delu sezone lige NHL odigral vseh 47 tekem, na teh pa vknjižil 42 točk, za 10 golov in 32 podaj in zasedel 28. mesto na lestvici najboljših strelcev. "Lahko sem kar zadovoljen, normalno pa je, da bi bilo lahko tudi bolje. Morda bi lahko dosegel še kakšen gol več, vendar na koncu šteje to, da smo se znova uvrstili v končnico in da bomo lahko branili naslov prvakov," o tem pravi Hrušičan, v letošnji končnici pa pričakuje drugačne razmere kot lani: "Lani smo vse skupaj malce presenetili, potem ko smo komaj prišli v končnico, na koncu pa smo se skozi njo kar sprehodili. Mislim, da bo letos ekipa St. Louisa na nas zelo dobro pripravljena, kar pomeni, da se tudi mi moramo pripraviti zelo dobro, nato pa bomo videli, kako se bo vse skupaj odvilo." St. Louis so Kralji lani v konferenčnem polfinalu odpravili s 4:0 v zmagah, letos so jih premagali na vseh treh obračunih rednega dela. Ti podatki govorijo, da jim tekmec ustreza, a 25-letni zvezdnik opozarja, da ne bo lahko: "Mislim, da imajo zelo dobro ekipo z veliko izkušnjami, poleg tega pa začenjajo na domačem ledu, kar je verjetno tudi določena prednost. Morali se bomo dobro pripraviti na njih, oni pa se bodo verjetno malce želeli tudi maščevati za tisto, kar se je zgodilo lansko leto. Mislim, da se nam obeta zanimiva serija."

V zgodovinski sezoni 2012/13 je bil eden izmed junakov moštva iz Los Angelesa vratar Jonathan Quick, ki pa je letos šele ob koncu rednega dela sezone prišel na okus in prikazal delček tiste forme, ki ga je krasila lani in mu prinesla tudi naslov najkoristnejšega igralca končnice. " Kot kaže, je res ujel tisto dobro, staro formo. Morda na začetku sezone res ni bil v formi, kot smo ga bili vajeni v lanski sezoni. Daleč od tega, da bi slabo branil, a zdaj je naredil še tisti korak naprej in dodal piko na i. Upajmo, da bo tako šlo do konca," se prebujenja ključnega moža ekipe veseli slovenski športnik leta 2012, ki se je s soigralci nehal briti takoj, ko si je Los Angeles zagotovil mesto v "play-offu", o strategiji za ubranitev Stanleyjevega pokala pa: "Tu ni nobene skrivnosti. Potrebno je iti iz tekme v tekmo. Vsaka tekma je svoja zgodba in nekako takšno miselnost smo imeli tudi v lanski končnici in to je potrebno ponoviti. Vemo, da kar je bilo lani, je bilo in zdaj bo potrebno spisati novo zgodbo in biti na novo osredotočen na stvari."

Prva tekma končnice Kralje čaka že v torek (v sredo zjutraj po srednjeevropskem času) v St. Louisu.

Ne spreglejte