Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
25. 6. 2016,
10.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

2

Natisni članek

Rok Kronaveter Milan Mandarić Euro 2016 Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 25. 6. 2016, 10.00

6 let, 7 mesecev

Anketa o Euru 2016

Mandarić občuduje Hrvate, Angleži so ga razočarali

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

2

Evropsko prvenstvo v Franciji se je prevesilo v izločilni del. O tem, kdo je favorit za naslov prvaka, smo se na žrebu Prve lige Telekom Slovenije pogovarjali z različnimi klubskimi in drugimi nogometnimi delavci. Kot favorita za osvojitev naslova so največkrat omenili Nemčijo, Francijo in slovensko sosedo Hrvaško.

Milan Mandarić, predsednik Olimpije

"Spremljamo fantastičen turnir. Res škoda, ker ni na Euru Slovenije. Gledamo ekipe, ki so bile označene za avtsajderje, kako se bojujejo in s svojim srcem nadoknadijo pomanjkanje kvalitete. Lepo je spremljati tak turnir. Zelo cenim Hrvaško. Po tem, kaj vse se je dogajalo igralcem (navijaški neredi in nove grožnje, kazen Uefe, smrt očeta kapetana Darija Srne, op. p.) in kako so vse to prebrodili, sem dobil vtis, da jih je to utrdilo in naredilo še močnejše. Njihova želja in obnašanje za državno moštvo je vredno spoštovanja. Dobro igrajo, njihov značaj je neverjeten. Všeč so mi, imajo priložnost za velik rezultat. Rojen sem bil v Liki (danes del Hrvaške, op. p.), a sem se vedno počutil kot Jugoslovan. Vsi smo isti. Srbi, Hrvati, Slovenci ... 'Moji' Angleži so me malce razočarali. Gledal sem tekmo s Slovaško, kako so nizali priložnost za priložnostjo, žoga pa nikakor ni šla v gol. Ne vem. Težko bo za njih, čeprav sem si zelo želel, da bi osvojili Euro. Lepo priložnost ima tudi Italija."

Rok Kronaveter, slovenski reprezentant in nogometaš Olimpije

Rok Kronaveter stavi na Nemce. | Foto: Rok Kronaveter stavi na Nemce. "Pred začetkom Eura sem rekel, da so moji favoriti Nemci. Še vedno stojim za tem. Upam, da se bodo na koncu veselili in postali prvaki. Imajo resda težek žreb, a so na velikih tekmovanjih že pokazali, da znajo igrati turnirsko. Zame so prvi favoriti. Če hočeš biti prvi, moraš premagati vse tekmece. Madžari (pred leti je igral na Madžarskem in z Györom postal prvak, op. p.) so me presenetili. Nihče ni pričakoval, da bodo osvojili prvo mesto v skupini, a so pokazali borbeno igro in z enotnostjo v ekipi poskrbeli za lepo zgodbo. Kar se tiče tekme med Hrvaško in Portugalsko, dajem več možnosti Hrvatom, ki so v dobri formi, na dvoboju med Italijo in Španijo pa bi lahko napredovali Italijani. S svojo taktično disciplino znajo doseči veliko stvar."

Radenko Mijatović, podpredsednik NZS

"Na tekmovanju so ostale zanimive reprezentance. Nekaj je starih in preverjenih, nekaj pa novih, ki so pokazale dober nogomet. Sam še vedno stavim na Španijo in Nemčijo, mislim pa tudi, da lahko preseneti Hrvaška. Ne sicer za prvaka, do polfinala pa bi lahko prišla. To prvenstvo je pokazalo, da razlika med malimi in velikimi ekipami ni tako občutna. Razlike so relativno majhne."

Matej Oražem, športni direktor Domžal

"Moj favorit od začetka prvenstva je Francija. Malce so se spravili v težaven položaj, a še vedno verjamem v njih, da jim bo z velikimi mukami vseeno uspelo. Igrajo doma, kar bi morala biti prednost. Imajo neverjetno težek razpored, tako kot vsi v spodnjem delu tabele, a bom ostal pri svojem izboru. Prvak bo Francija."

Bojan Ban, direktor Maribor

"Evropski prvak bo Nemčija, v finalu pa bo premagala Hrvaško z 2:1. Tako sem napovedal že pred začetkom prvenstva."

Tomaž Petrovič (levo) poudarja, da EP že dolgo ni bilo tako izenačeno, Bojan Ban (desno) pa je napovedal, da bo Nemčija v finalu premagala Hrvaško. | Foto: Tomaž Petrovič (levo) poudarja, da EP že dolgo ni bilo tako izenačeno, Bojan Ban (desno) pa je napovedal, da bo Nemčija v finalu premagala Hrvaško.

Tomaž Petrovič, trener Krškega

"V skupinskem delu se je pokazalo, da lahko vsak premaga vsakogar. Ekipe so zelo izenačene, zdaj, ko se bodo začeli izločilni boji, pa bo z vseh strani še več previdnosti. Ni več malih in velikih reprezentanc, zdaj je vse mogoče. V skupinskem delu je Hrvaška pokazala veliko kakovostne igre, Francozi imajo zelo sposobno ekipo. Ni pa sploh nujno, da bosta prišli v polfinale. Ob takšni izenačenosti je nemogoče kaj napovedati."

Sebastjan Komel, direktor Gorice

Direktorja Gorice Islandija na Euru spominja na vrtnice. | Foto: Direktorja Gorice Islandija na Euru spominja na vrtnice. "Moram priznati, da zaradi velike aktivnosti v novogoriškem klubu in pa konca študija ne gledam veliko tekem Eura. Sodeč po odzivih v medijih je zanimivo na varnostnem področju, žal negativno, na igrišču pa so naši južni sosedje Hrvati kar pridni (smeh, op. p.), dobri so tudi domačini Francozi. Meni so najbolj simpatični Islandci. Imam simpatijo do njih. So majhen narod, imajo veliko dušo in srce.  Spominjajo me na Gorico. Tako funkcionira tudi naš klub."

Ne spreglejte