Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 2. 2009,
9.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 18. 2. 2009, 9.37

8 let

V Pragi za evropske naslove z zračnim orožjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Osrednja praška športna dvorana O2 Arena bo od 19. do 22. februarja gostila evropsko strelsko smetano, na prvenstvu z zračnim orožjem pa bo nastopilo tudi deset slovenskih strelk in štirje strelci.

Po petkovem slovesnem odprtju se bodo v soboto na strelsko črto najprej postavile ženske, v nedeljo pa še moški.

Slovenski strelci in strelke so bili v zadnjem času zelo aktivni, po mednarodnih preizkušnjah v Münchnu, Rušah in Zagrebu so v Ljubljani in Rušah pilili zadnje podrobnosti pred odhodom v Prago. Nad strelkami in strelci s puško je bedel Lojze Mikolič, nad strelkami s pištolo pa Renato Šterman.

"V ekipni konkurenci se želimo uvrstiti med prvih osem, v posamični pa v prvo tretjino nastopajočih," je načrte slovenske odprave v češki prestolnici predstavil trener Mikolič in dodal: "Po zadnjih dosežkih na mednarodnih tekmovanjih najboljšo pripravljenost kažejo člani in mladinke s puško. V posamični konkurenci je zelo dobro pripravljen Željko Moičevič, ki je konec minulega tedna odlično nastopil na domačem pokalnem tekmovanju. Odlične rezultate je dosegala tudi mladinka Živa Dvoršak, a je v času zaključnih priprav zbolela in obležala v postelji, tako da v zadnjih dneh sploh ni vadila."


Slovenska zasedba na EP:

Ženske: zračna puška: članice: Katja Dadič, Maja Repič in Zdenka Stern mladinke: Živa Dvoršak, Nina Juvan in Saša Marija Ratnik

zračna pištola: članica: Majda Raušl mladinke: Simona Molan, Staša Simonič in Mojca Kolman

Moški: zračna puška: člani: Rajmond Debevec, Robert Markoja in Željko Moičevič mladinec: Grega Potočnik


Od slovenske strelske ekspedicije se seveda največ pričakuje od Rajmonda Debevca. Najbolj natančna slovenska roka vseh časov je lani znova zablestela v polnem sijaju in na poletnih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila odličje bronastega leska v kraljevskem strelskem položaju z MK puško trojni položaj, s tem dosežkom pa je le še obogatil svoj obsežen opus izjemnih dosežkov na največjih strelskih tekmovanjih na svetu.

"Rajmond strelja solidno. Navkljub težavam z dioptrijo se njegovi dosežki vseskozi sukajo okoli 590 krogov, a treba je vedeti, da bo konkurenca na letošnjem evropskem prvenstvu zares strahovita, že uvrstitev v veliki finale bo izjemen uspeh," je v zvezi s svojim slovitim varovancem dejal Mikolič, ki ga ne skrbijo "megalomanske" dimenzije večnamenske osrednje dvorani v Pragi. "Navajeni smo streljati v vseh mogočih dvoranah, moteče bo le, če se bo umetna svetloba 'mešala' z naravno, tako kot se je pred tremi leti na evropskem prvenstvu v Moskvi," je še dodal Mikolič.

Nad strelkami s puško je v času priprav bedel Renato Šterman, pred odhodom v Prago pa je dejal: "V češko prestolnico potujejo štiri strelke, najbolj spodbudne izide na treningih pa dosega Majda Raušl, ki bi se lahko uvrstila v prvo petnajsterico. Mladinke na zadnjem pokalnem tekmovanju konec minulega tedna niso bile najbolj razpoložene, do prvenstva pa je še nekaj dni časa, da odpravijo napake," pravi Šterman.

Ne spreglejte