Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2013,
6.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 24. 7. 2013, 6.43

8 let, 5 mesecev

V Osijeku za evropske strelske naslove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slavonska prestolnica v teh dneh gosti evropsko strelsko prvenstvo z malokalibrskim in velikokalibrskim orožjem, predstavilo pa se bo tudi sedem slovenskih strelcev in tri strelke.

Slovenske barve bo danes zastopal Rajmond Debevec, pred njim je nastop v njegovi paradni disciplini malokalibrska puška leže. Nosilec treh olimpijskih odličij bo na strelišču Pampas v Osijeku branil prvo mesto, ki ga je pred dvema letoma osvojil na evropskem prvenstvu v Beogradu, po tem uspehu pa leto dni kasneje osvojil še odličje bronastega leska na poletnih olimpijskih igrah v Londonu.

Na današnjo tekmo se nista uvrstila Željko Moičević in Robi Markoja, oba sta izpadla na torkovih eliminacijah. Z najboljšimi evropskimi strelskimi upi se bo danes v mladinski konkurenci spoprijel Erik Kandare.

V naslednjih dneh bodo v Osijeku še druge tekme z orožjem malega kalibra na 50 metrov, na njih pa bodo nastopili Živa Dvoršak, Petra Vernik, Kevin Venta in Tadej Žalik. Prihodnji teden bodo v slavonski prestolnici še preizkušnje s puško velikega kalibra na 300 metrov, kjer se bosta Debevcu in Markoji pridružila Renata Oražem in Dušan Ziško.

Ne spreglejte