Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2008,
17.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 17. 2. 2008, 17.43

8 let

Urška Žolnir zmagala v Budimpešti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nedeljo se je na Dunaju, kjer so imeli svoje nastope moški, borilo šest slovenskih judoistov, medtem ko so v Budimpešti slovenske barve zastopale štiri tekmovalke. Izkupiček so bile tri medalje.

Urška Žolnir (do 63 kg) je osvojila novo zlato odličje, saj je ugnala celotno konkurenco in to z odliko - vse z iponom. Po vrsti je premagovala Nizozemko Esther Stam, Nemko Claudio Ashrens, Avstrijko Hilde Drexler, Kunanko Anaisis Hernandez in v finalu še Kitajko Yuhuo Xu.

V najtežji kategoriji pri ženskah je Lucija Polavder končala svoje nastope tik pod vrhom, saj je klonila šele v finalu proti Kitajki Wen Tong (0:10). Pred tem je v polfinalu ugnala Nemko Franzisko Konizs (10:0), še pred tem pa s vazarijem predstavnico Mongolije Dorjgotovo Terehandovo in Brazilko Alino Puglie.

Pri dekletih do uvrstitve nista prišli obe tekmovalki, ki sta nastopili v kategoriji do 78 kg, saj sta po porazu ostali brez repasaža. Regina Jernejc je v svoji prvi borbi ugnala Belorusinjo Kasirjino Radževič (3:0), nato pa izgubila proti Nemki Heide Wollert (0:3). Lea Murko je izgubila že svojo uvodno borbo proti Nizozemki Claudii Zwiers.

Čast pri fantih rešil Sedej

Od Slovencev se je najbolje odrezal najmlajši slovenski predstavnik Aljaž Sedej, ki je bil na koncu tretji in se s tem drugič v karieri povzpel na stopničke na tekmi svetovnega pokala. V prvem krogu je s 3:0 ugnal Gruzijca Sabo Gavašelišvilija, nato z iponom Kitajca Lea Gua in v tretjem krogu Čeha Tomasa Muzika (10:0). V obračunu za polfinale je bil znova uspešen z iponom, žrtev pa je bil Madžar Sandor Nagysolmyosi. V polfinalu je moral nato priznati premoč Azerbajdžancu Elkanu Rajabliju (0:10), nato pa v tekmi za tretje mesto ugnal Gruzijca Levana Tsiklaurija. V isti kategoriji je nastopil še Klemen Ferjan, ki pa je v svoji prvi borbi moral priznati premoč Fincu Miki Toroi, ker pa je slednji nato izgubil, je starejši izmed bratov Ferjan ostal brez repesaža.

V najtežji kategoriji se je Matjaž Ceraj v prvem krogu pomeril s tretjim iz zadnjega super svetovnega pokala v Parizu in izgubil za koko. Kategorijo nižje je bil Primož Ferjan v prvem krogu prost, v drugem pa je z 0:7 klonil proti Poljaku Przemyslawu Matyaszeku. V kategoriji do 90 kg sta nastopila dva slovenska predstavnika, oba pa sta izgubila svojo prvo borbo. Od Denisa Imamoviča je bil boljši Rus Kirill Denisov (10:0), od Igorja Spasojeviča pa z enakim rezultatom Kitajec Yanzhu He. Vsi omenjeni tekmovalci so ostali brez repesaža in tudi uvrstitve.


Portret Urške Žolnir

rojena: 9. oktobra 1981 prebivališče: Žalec višina: 173 cm teža: (do) 63 kg poklic: zaposlena na MORS hobiji: kolesarjenje, košarka

klub: Sankaku Celje dosedanji klub: Sankaku Celje trener: Marjan Fabjan dosedanji trener: Marjan Fabjan

Največji uspehi: 3. mesto olimpijske igre Atene 2004 2. mesto člansko EP Beograd 2007 3. mesto člansko SP Kairo, Egipt 2005 5. mesto člansko SP Muenchen, Nemčija 2001 5. mesto člansko EP Maribor 2002 5. mesto člansko EP Tampere 2006 5. mesto člansko SP Rio de Janiero 2007

3. mesto sredozemske igre Almeria 2005

1. mesto super svetovni A pokal Hamburg 2007 1. mesto svetovni A pokal Budimpešta 2006, 2008 1. mesto svetovni A pokal Sofija 2006, 2007 1. mesto svetovni A pokal Sofija 2003 1. mesto svetovni pokal Leonding 2005

Ne spreglejte