Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
8. 5. 2016,
9.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

Natisni članek

boks Saul Alvarez Amir Khan

Nedelja, 8. 5. 2016, 9.11

6 let, 6 mesecev

Nič od čudeža: mehiški razbijač z enim udarcem ustavil sanje Britanca (foto in video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

Mehiški boksar Saul Alvarez je v Areni T-Mobile v Las Vegasu uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka v srednjetežki kategoriji po verziji WBC. Mehičan je v šesti rundi z nokavtom premagal britanskega izzivalca Amirja Khana.

Khan, ki mu poznavalci pred dvobojem niso pripisovali veliko možnosti, je pogumno začel in s svojo hitrostjo v obup spravljal favoriziranega Mehičana.

 

Zanimivo je, da je do šeste runde Khan celo vodil po točkah, a ko mu je le za trenutek popustila koncentracija, je Canelo le z enim udarcem končal dvoboj. Mehičanova smrtonosna desnica je zadela brado Britanca, ki je padel kot požagano drevo in ni več vstal.

Kot bi ga udaril z macolo:

Auč:

 

Khan: To je boks, ki ga želite

Igra na srečo se torej 29-letnemu boksarju ni izšla, a ne obžaluje, da se je udaril s prvakom srednjetežke kategorije. "Hotel sem postati prvak in stopiti med elito, a nisem prišel do cilja. Ko je prišla ta ponudba, jo je bilo težko zavrniti," je dejal Khan, ki je svojim navijačem sporočil, da je po brutalnem nokavtu z njim vse v najlepšem redu. "V redu sem. To je boks, ki ga želite gledati. Čestitke Canelu za zverinski udarec. Hvala navijačem za vso podporo," je na twitterju zapisal Anglež.

Alvarez je zabeležil že svojo 47. zmago med profesionalci, 33. z nokavtom, ima tudi en remi in poraz iz leta 2013, ko ga je po točkah premagal Floyd Mayweather.

Ljubitelji boksa čakajo le eno

Kaj bo prinesla prihodnost v srednjetežki kategoriji? Vsi pričakujejo, da  se bosta kmalu srečala Canelo in neverjetni Kazahstanec Genadij Golovkin, ki ima v lasti vse druge pasove v srednjetežki kategoriji. Ruski boksar se je nazadnje boril aprila, ko je že v drugi rundi premagal Američana Dominica Wada in prišel do 35. zmage (32. s TKO ali KO), poraza še ne pozna.

"Teža ni vprašanje, Golovkin lahko sam izbere, v kateri kategoriji se bova borila. Zaradi mene se ne rabiva boriti za pasove. Z njim bi se lahko pomeril že danes, ne bojim se nikogar," je po dvoboju v Las Vegasu dejal Canelo.

Dvoboj ni ušel niti Kazahstancu: "Globoko spoštovanje za oba borca. Pripravljen sem, Canelo."

 

    

Ne spreglejte