Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2008,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2008, 14.15

8 let

Rusi razred zase, Debevec enajsti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec je na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v švicarskem Winterthuru s puško osvojil enajsto mesto.

Branilec bronastega odličja z lanskega evropskega prvenstva v francoskem Deauvillu je zadel 594 krogov in se ni prebil v finale, v katerega se uvrsti osem najboljših strelcev iz kvalifikacij. Poleg Debevca, ki je od 16-članske slovenske ekspedicije na letošnjem zaključnem turnirju stare celine dosegel najboljšo uvrstitev, sta z zračno puško nastopila še dva slovenska strelca. Željko Moičevič je tekmo končal na 48. (586), Izidor Hreščak pa na 57. mestu (580) v konkurenci 63 evropskih strelcev.

Petinštiridesetletni veteran slovenskega in svetovnega strelstva ter nosilec zlatega olimpijskega odličja iz avstralskega Sydneyja leta 2000 je bil od slovenske trojice edini konkurenčen najboljšim evropskim strelcem. Današnji nastop je začel dokaj "rezervirano", v uvodnih dveh serijah je zadel 98 krogov, nadaljevanje pa je bilo veliko boljše. V tretji seriji je zadel stotico, v četrti in peti 99 krogov, v zadnji pa znova stotico. Današnji izidi naših strelcev na posamični tekmi so jim v ekipni konkurenci prinesli končno dvanajsto mesto (1760). Zlato kolajno so osvojili Rusi, ki so v postavi Denis Sokolov, Sergej Kruglov in Konstantin Prihodčenko s 1792 krogi postavili nov svetovni in evropski rekord. Srebrno odličje so osvojili Slovaki, bronasto Srbi, oboji pa so zadeli po 1782 krogov.

V kvalifikacijah je blestel Rus Denis Sokolov, ki je s 600 krogi izenačil svetovni rekord in postavil nov evropski rekord. Poleg Sokolova so se v veliki finale osmerice uvrstili še njegova rojaka Kruglov (597) in Prihodčenko (595), Avstrijca Thomas Farnik (596) in Mario Knögler (595) ter Norvežan Peter Hansen (597), Slovak Jozef Gonci (597) in Madžar Peter Sidi (596).

Zadnji dan zaključnega turnirja stare celine se je na strelišču v Winterthuru predstavila še Majda Raušl, ki je z zračno pištolo osvojila 16. mesto. Edina slovenska predstavnica v tej disciplini je zadela 379 krogov.

Ne spreglejte