Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
16. 11. 2010,
7.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 16. 11. 2010, 7.34

8 let

K. Van Dijk: Pričakujemo noro vzdušje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski državni prvaki odbojkarji ACH Volleya pred uvodno tekmo letošnje lige prvakov z poljski podprvaki Jastrzebskim opozarjajo na peklensko vzdušje, a optimizma jim ne manjka.

V ponedeljek so se odbojkarji blejskega ACH Volley ob deveti uri dopoldne odpravili na zahtevno gostovanje v poljsko mesto Jastrzebie Zdorj, kjer bodo v sredo okoli 17.30 pred nabito dvorano lovili prvi točki proti klubu Jastrzebski Wegiel. Po sedmih urah vožnje so vendarle prispeli na cilj in ob osmi uri zvečer tudi preizkusili tamkajšnjo zaenkrat še prazno dvorano, ki pa bo v sredo malce pred šesto uro, o tem ni nobenega dvoma več, pokala po šivih.

Prvi nasprotnik Blejcev bo poljski podprvak, ki letos ni začel s prvenstvom kot bi si želel, a to ne pomeni, da bodo imeli varovanci Igorja Kolakovića lahko nalogo. Prva poljska odbojkarska liga je sestavljena iz desetih izredno izenačenih moštev, ki igrajo na najvišji ravni.

Vsaka tekma je kot po pravilu razprodana in po svoje spektakel. Za poljsko ekipo iz Jestrzebskega v tej sezoni igra tudi še lani član ACH-ja, slovenski reprezentančni korektor, Mitja Gasparini, ki pa s 25 točkami ni mogel pomagati, da bi njegovo moštvo premagalo Delecto Bydgoszcz v zadnjem krogu domačega prvenstva.

Za razliko od Poljakov je za Beljci uspešna generalka, saj so v sobotni tekmi Interlige premagali tudi udeleženca lige prvakov avstrijski Hypo Tirol s 3:0 v nizih. Iz blejskih vrst kot po pravilu opozarjajo na izjemno vzdušje domačih pristašev, ki bodo vsekakor sedmi igralec Poljakov, a še vedno verjamemo vase in so prepričani v uspeh. Svoje izkušnje z igranjem na Poljskem nam je zaupal tudi nizozemski ''velikan'' in po odbojkarski izobrazbi korektor Kay van Dijk:

''Tudi sam sem v svoji dosedanji karieri imel kar nekaj priložnosti igrati proti poljskim ekipam, celo v četrtfinalih evropskih tekmovanj, kar je bila nedvomno zame svojevrstna izkušnja. Takrat namreč doživiš vse tisto, kar ponujajo tekme v njihovem okolju, vključno z velikanskim ''hrupom'' na tekmah, česar ne gre razumeti v slabem pomenu besede, saj gre za podporo navijačev njihovim moštvom. Pričakujemo precej noro vzdušje, a moji soigralci so navajeni igrati pred tako publiko, saj je bilo podobno tudi v Tivoliju, le da tokrat večinoma ne bodo na naši strani. Tekma bo zagotovo zelo težka, a zato tudi bolj zanimiva. Se že veselim tega srečanja in upam, da bomo vsi skupaj uživali v dobri borbi ter se seveda na koncu veselili zmage.''

I. Kolaković: Izkoristi poljski naporni sistem sreda- sobota

Kot smo že nekajkrat poudarili in omenili, kako močna je poljska liga, kjer lahko vsak premaga vsakogar, pa v prid odbojkarjem iz Bleda govori izjemno naporen sistem tekmovanja. Glavni trener Blejcev Igor Kolaković je prepričan, da bi to znala biti njihova prednost: ''Pričakujem izredno napeto in živčno tekmo, a tako se ne bomo počutili samo mi, pač pa tudi naši nasprotniki. Poljaki igrajo svoje prvenstvene tekme v ritmu sreda – sobota in imeli so vrsto tekem, ki so bile veliko močnejše od tekem, ki jih igramo mi v Interligi. Imajo naporen ritem in zato pričakujem malce več svežine pri svojih fantih. Tekma, ki nas čaka v Jazstrebskem bo za nas vsekakor zelo pomembna, saj se jih bomo zoperstavili na njihovem terenu, kjer kljub nekaterim nepričakovanim in nesrečnim porazom v letošnji sezoni, lahko premagajo vsakogar.''

Ne spreglejte