Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 4. 2008,
16.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 26. 4. 2008, 16.30

8 let

Jože Rebec predsednik še štiri leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na volilni skupščini osrednje slovenske zveze v Hotelu M so delegati izrazili zaupnico Jožetu Rebcu, ki bo tako še naslednji mandat predsednik BZS.

Stari – novi predsednik je v obširnem poročilu poudaril, da je bil ta šport v zadnjih štirih letih bogatejši za številne kolajne na velikih tekmovanjih, evropskih in svetovnih prvenstvih za vse kategorije in so se uspehi nadaljevali. Veliko pozornost so namenili tudi strokovnemu izobraževanju, balinarska šola za mlade v Rogaški Slatini pa se je tako in tako že prijela, kar je osnova za še večji razvoj slovenskega balinanja.

Delegati so sprejeli finančno poročilo za lansko leto, razrešili dosedanje vodstvo in izbrali novega. Ob predsedniku Rebcu je bil imenovan 12 članski izvršni odbor, v katerega so izvolili Jelko Lorenčič Kožman, Marjana Ferfoljo, Maksa Ferša, Srečka Lapanjo, Franca Morelja, Ivana Narada, Miloša Nikoliča, Damjana Rupnika, Petra Snoja, Branka Šefrana, Zdravka Taškarja in Janeza Zuleta. Nadzorni odbor bo vodila Silva Keber, predsednik disciplinske komisije I.stopnje je Andrej Berginc, II.stopnje pa Zdenko Truden.

V razpravi je bilo največ besed slišati na račun novega tekmovalnega sistema. Tekmovalna komisija je ponudila predlog s štirimi skupinami druge državne lige namesto dosedanjih dveh. Nekaterim se je porajal predlog o dveh prvih ligah. Na skupščini niso sprejeli v tej zvezi ničesar, TK bo pripravila konkretnejši predlog in ga poslala v obravnavo območnim zvezam. Morebitne novosti, tudi o skrajšanju tekem z manj disciplinami, pa bodo veljale šele v letu 2010.

Koledar mednarodnih in domačih tekmovanj je tudi letos zelo bogat. Slovenija bo prireditelj tradicionalnega četveroboja članskih reprezentanc 6. in 7.septembra v Kopru, zadnje dni septembra bo v italijanskem Saviglianu evropsko prvenstvo, mladi igralci do 18. in 23.leta bodo imeli svetovno prvenstvo konec avgusta v Zagrebu, SP za članice pa bo prav tako oktobra znova na Kitajskem. Ta čas je na igriščih Krima letošnji evropski pokal za balinarke. Slovenske prvakinje z Rakovnika v polfinalu merijo moči z ugledno francoskjo ekipo Pont de Claix, ki je zmagala na vseh dosedanjih treh tekmovanjih. V drugem polfinalu igrata Pasac Reka (Hrvaška) in italijanski La Fenice. Jutri bosta tekmi za tretje in prvo mesto.

Ne spreglejte