SiolNET. Sportal Drugi športi
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Reedie ob koncu mandata: Wada ima ustrezna orodja za boj proti dopingu

"Pokazali voljo, strokovnost in pravna orodja za boj proti največji goljufiji doslej"

0,04

termometer

Craig Reedie | Poslavljajoči se predsednik Wade Craig Reedie meni, da je Wada močnejša kot kadarkoli. | Foto: Reuters
Poslavljajoči se predsednik Wade Craig Reedie meni, da je Wada močnejša kot kadarkoli. Foto: Reuters

Predsednik Svetovne protidopinške zveze (Wada) Craig Reedie je v svojem sporočilu ob koncu predsedovanja poudaril, da je ruski škandal pokazal, da je "čisti" šport tarča napadov, a da ima Wada zdaj takšna orodja, da lahko uspešneje najde dopinške prekrškarje.

Wada Sportal Wada: Največ dopinških primerov leta 2017 v Italiji, Rusija na petem mestu

Oseminsedemdesetletni Britanec, ki je bil na čelu Wade šest let, vztraja, da je Wada močnejša kot kadarkoli, a da se sooča z velikim izzivom, ki ga prinaša dopinška kriza v Rusiji.

"Če se osredotočim na zadnjih šest let, sem posebej zadovoljen s tem, kako se je Wada spopadala z izzivi od leta 2014 naprej," je dejal Reedie. Spomnil je, da je prav omenjena kriza vodila k ustanovitvi posebnega preiskovalnega servisa znotraj Wade, ki je imel ključno vlogo pri nedavni odločitvi, da Rusijo izločijo z velikih mednarodnih tekmovanj zaradi manipulacij z dopinškimi podatki.

Witold Banka Craig Reedie Sportal Novi predsednik Wade bo zvišal sredstva za boj proti dopingu

Zadnjo besedo bo imel Cas

Ruska protidopinška agencija Rusada je v petek sicer objavila, da se bo na odločitev pritožila. Tako bo zadnjo besedo pri tem imelo športno arbitražno razsodišče v Lozani, pravi Reedie, ki se mu mandat konča danes.

"Skozi ves ta proces je Wada pokazala voljo, strokovnost in pravna orodja za boj proti največji goljufiji doslej," meni Reedie.

Wada je 9. decembra odločila, da Rusiji prepove nastope na mednarodnih tekmovanjih za štiri leta, vključno z olimpijskimi igrami 2020 in 2022 ter nogometnim svetovnim prvenstvom 2022.

Le posebej izbrani ruski tekmovalci bodo lahko nastopili na omenjenih tekmovanjih, a pod nevtralno zastavo.

Preberite še:

Vladimir Putin Sportal Putin napovedal pritožbo, odločitev Wade pa označil za politično motivirano plavanje Sportal Rusiji klub nasprotnim priporočilom Wade in Moka dve plavalni prvenstvi doping Wada Sportal Odločitev o Rusiji iz Pariza prestavili v Lozano

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin