Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2013,
19.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 25. 8. 2013, 19.17

7 let, 12 mesecev

Vettel: Odličen rezultat, takšne prevlade nisem pričakoval

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodilni dirkač prvenstva formule ena, Nemec Sebastian Vettel, je v Belgiji nadvse suvereno opravil s konkurenco in vknjižil peto zmago v sezoni. Sam pravi, da takšne premoči ni pričakoval.

"Nisem pričakoval, da bom tu tako dominanten. To je odličen rezultat, ki pa nas je vse presenetil," je po svoji drugi zmagi v karieri na klasični stezi Spa Francorchamps dejal trikratni svetovni prvak, ki je na zelo dobri poti, da poseže še po četrtem naslovu, a sam kljub visokemu vodstvu v prvenstvu dirkačev ostaja previden in pravi, da je sezona še dolga. O letošnji VN Belgije pa: "Vedeli smo, da smo malce hitrejši od Mercedesa, ne pa, kako hitri smo v primerjavi z Lotusom in Ferrarijem, ki sta na suhi stezi pokazala izjemno formo. No, na dirki sem ves čas pritiskal, saj nisem vedel, ali bomo ob koncu dirke dočakali dež. Dotlej mi je uspelo privoziti že takšno prednost, da sem imel vse pod nadzorom, zato zaključek dirke zame ni bil ravno stresen." Vettel že celo sezono izgleda zelo sproščen, s pametnimi in zanesljivimi vožnjami iz dirke v dirko povečuje prednost in kljub diplomatski drži, ko se na vse pretege izogiba govoru o naslovu prvaka, pometa s tekmeci. V prvenstvu ima zdaj že 46 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, danes drugouvrščenim Fernandom Alonsom. Z 31. zmago v karieri je na večni lestvici ujel Angleža Nigla Manslla, le eno zmago več ima Alonso (32), tretji vseh časov je Ayrton Senna (41 zmag), pred njim Alain Prost (51), absolutni rekorder pa je Michael Schumacher (91).

Fernando Alonso je lahko po koncu tedna v Belgiji nekoliko boljše volje, Ferrari je bolj konkurenčen kot na zadnjih nekaj dirkah, sam pa se je s šestimi stopničkami v sezoni (letos ima tudi dve zmagi) povzpel na drugo mesto v prvenstvu dirkačev. "Lani sem bil prepričan, da nimam avtomobila za osvojitev naslova prvaka, pa sem bil na koncu zelo blizu, danes zato moram reči: imam avto za boj za vrh. Vseeno, Vettel je bil danes hitrejši, njegova ekipa boljša in zmago so si zaslužili. Sam danes za zmago nisem imel prav nobenih možnosti."

"Iz avtomobila sem potegnil vse, kar sem lahko, ampak preprosto nisem bil tako hiter kot Sebastian in Fernando. Uspel mi je dober štart, tudi izhod iz prvega ovinka se mi je zdel dober, Seb me je ujel pri izhodi iz Eau Roguea in prav veliko nisem mogel storiti, lahko sem ga le opazoval, kako je švignil mimo, slediti pa mu nikakor nisem mogel. Podobno se je kasneje zgodilo tudi s Fernandom. Vseeno mislim, da smo opravili dobro delo, Spa in Monza sta specifični dirkališči, verjamem, da bomo v Singapurju spet bolj konkurenčni," pa je dogajanje na veliki nagradi Belgije opisal Lewis Hamilton.

Ne spreglejte