Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 8. 2011,
18.47

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Toni Mulec Nick Škorja Luka Milec

Nedelja, 28. 8. 2011, 18.47

1 leto, 4 mesece

V Šentvidu dirka presenečenj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Šentvidu pri Stični so motokrosisti na 1580 metrov dolgi progi Dolina pod Kalom odpeljali predzadnjo dirko državnega prvenstva DP SLO MX v motokrosu.

Organizator AMD Šentvid je uspel kljub sušnemu obdobju zagotoviti odlične tekmovalne pogoje. Zmagovalci četrte dirke so postali: Toni Mulec (MK Slov. Gradec), Aljoša Molnar (TRK Tajfun), Nick Škorja (ŠK Nemc Team), Luka Milec (Geodrill RT) in Jure Perpar (MK Fire Group).

Toni Mulec (MK Slov. Gradec) je premagal Saša Kraglja (AMD Feroda) in zmagal v odprtem razredu. Kragelj je zmagal v prvi vožnji. Medtem ko je v ospredju peljal svojo dirko, se je za njim bil boj za drugo mesto. Deni Ušaj (GAS Vrtejba) je dolgo časa vozil na drugem mestu, ki pa ga je moral proti koncu zaradi težav z motorjem prepustiti Toniju Mulcu. V drugi vožnji sta bila na štartu znova najhitrejša Kragelj in Mulec, ostali konkurenti pa jima niso mogli slediti. V nadaljevanju se je vnela borba za zmago. Mulec je Kraglja nekajkrat tudi prehitel in vodilna akterja sta si izmenjavala najboljši položaj. Med enim izmed prehitevanj pa sta se zapletla in padla. Na koncu je slavil Erik Slavec (TRK Tajfun), ki ju je med tem prehitel. Na koncu je slavil Mulec, Slavec je bil skupno drugi, Theo Urbas je končal na tretjem mestu, Kragelj je bil na koncu sedmi.

Tim Gajser (AMD Feroda) je slavil v prvi vožnji razreda do 125 kubičnih centimetrov in v odsotnosti klubskega sotekmovalca Klemena Gerčarja prevzel vodstvo v državnem prvenstvu, zmagovalec šentviške dirke pa je na koncu vseeno postal Aljoša Molnar (TRK Tajfun). V prvi vožnji je z najhitrejšim startom presenetil Anej Doplihar (MK Rihemberk), vendar se Gajserju ni dolgo upiral, za tem ga je prehitel še Molnar. Gajser si je v vodstvu privozil skoraj pol minute prednosti, Molnar in Doplihar pa sta bila borbo za drugo mesto, ki jo je dobil Molnar. Tudi v drugi vožnji je po štartu povedel Doplihar. Molnar pa je stvari kmalu postavil na svoje mesto in zmagal. Gajser, ki je v drugi vožnji osvojil četrto mesto je bil skupno drugi, tretje mesto pa je z odlično drugo predstavo osvojil Dejan Zver (MD Motomirči).

Obe vožnji razreda do 85 kubičnih centimetrov sta postregli z razburljivimi dvoboji za zmago. Miran Kovačič (AMD Trebnje) je ves čas prve vožnje vršil pritisk na vodilnega Aneja Branislja (MSK Notranjska), a se Braniselj ni dal in je bil na koncu boljši za slabe tri sekunde. Tretji je bil povratnik po poškodbi Nick Škorja (TRK Tajfun), ki pa mu je precej bolje uspela druga vožnja. Povedel je že po štartu in do konca zadržal vodstvo. Škorja si je z odlično predstavo privozil skupno zmago na dirki. Braniselj je imel v drugo več težav in je v cilj pripeljal tretji, v seštevku obeh voženj je bil drugi. V seštevku dirke se je na tretjo stopničko z dvema drugima mestoma povzpel Miran Kovačič, ki ga je od zmage ločila le točka.

Luka Milec (Geodrill RT) je osvojil zmago pri podmladku do 65 kubičnih centimetrov in pred zadnjo dirko prvenstva osvojil pomembne točke v boju za naslov državnega prvaka. Jan Pancar (AMD Šentvid) tako tudi pred domačimi navijači Milecu ni uspel preprečiti zmagoslavja in se je moral v obeh vožnjah zadovoljiti z drugim mestom. V prvi vožnji se je tretjega mesta veselila Staša Braniselj (MSK Notranjska), v drugi vožnji pa je tretje mesto zasedel Maks Mausser (TRK Tajfun), kar ga je na končno tretje mesto popeljalo tudi v seštevku dirke. Vodilni Milec ima pred finalom že 21 točk prednosti.

Dirkači podmladka do 50 kubičnih centimetrov so se borili za točke pokalnega prvenstva in so v Šentvidu končali letošnje tekmovanje. Zmagovalec dirke je postal Jure Perpar (MK Fire Group), ki je v drugi vožnji ugnal Matevža Robeka (MK Fire Group). Robek se je na koncu vseeno veselil naslova pokalnega prvaka, saj je imel že pred finalno dirko ogromno prednost. Naslov podprvaka je osvojil Perpar, tretje mesto v prvenstvu pa Gal Zupančič, ki je bil tretji tudi v seštevku dirke.

Finalna dirka za članske kategorije, veterane in podmladek do 65 kubičnih centimetrov bo 25. septembra v Radizelu.

Ne spreglejte