Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 1. 2016,
17.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Simon Marčič

Torek, 5. 1. 2016, 17.40

8 let

Loeb blesti na Dakarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nekdanji svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb se je hitro vživel v reli Dakar, kjer letos nastopa prvič.

Na tradicionalni vzdržljivostni preizkušnji v Južni Ameriki je dobil že drugo etapo, najboljši je bil tudi danes na tretji preizkušnji med Termasom de Riom Hondom in Jujuyem v Argentini.

Dirkač Peugota je na etapi, ki sta jo zaznamovala deževje in slabo vreme, zaradi česar so jo tudi nekoliko skrajšali, za minuto in 23 sekund ugnal moštvenega sotekmovalca Španca Carlosa Sainza. Tretji je bil branilec lanske zmage Katarec Naser Al Attiyah (Mini). Peti je bil še en stari znanec s SP v reliju, Finec Mikko Hirvonen, ki tako kot Loeb prvič nastopa na Dakarju in je Katarčev moštveni sotekmovalec.

Loeb je dobil tudi ponedeljkovo drugo etapo, prvo tekmovalno, saj so uvodno zaradi slabih vremenskih razmer v nedeljo odpovedali.

Skupno ima devetkratni svetovni prvak v reliju zdaj na prvem mestu že več kot pet minut naskoka, drugi pa je Južnoafričan Giniel de Villiers.

Barreda Bort dobil tretjo etapo Dakarja, Marčič 75.

Na tretji etapi vzdržljivostnega relija Dakar med Termasom de Rio Hondom in Jujuyem je pri motociklistih zmagal Španec Joan Barreda Bort (Honda), uspeh Hondinih dirkačev sta dopolnila še Argentinec Kevin Benavides, zaostal je 26 sekund, ter tretji Portugalec Paulo Goncalves (+ 0:52).

Edini slovenski udeleženec dirke Simon Marčič se je že na ponedeljkovi drugi etapi soočil s težavami, ko je zaradi tekmečevega oviranja padel in precej poškodoval sebe in svoj motor.

"Včerajšnja etapa je bila hitra in nevarna. Srečen sem, da sem OK, saj sem močno padel pri kakšnih 120 km/h. Pritožil sem se in Sonik bo kaznovan, a to mi ne pomaga dosti, ker sem izgubil najmanj 15 minut, da sem pobral vse dele motorja, ki so po padcu ležali naokrog. Nisem se polomil, imam pa zatečen prst in koleno," je po neprijetni izkušnji sporočil Marčič.

Danes je uspešno končal etapo, pristal pa je na 75. mestu (+ 23:44).

Skupno je zdaj prvi Barreda Bort, ki ima pred Slovakom Stefanom Svitkom 14 sekund naskoka. Marčič je na 73. mestu (+ 1:07:33).

Ne spreglejte