Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2016,
15.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser Bogomir Gajser Makole

Četrtek, 15. 9. 2016, 15.33

6 let, 7 mesecev

Sprejem svetovnega prvaka Tima Gajserja

Tim Gajser po rdeči preprogi v domačih Makolah: Ostajam v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90
Tim Gajser | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Če je za Timom Gajserjem, svetovnim prvakom v elitnem razredu MXGP, naporna sezona, bo danes v domačih Makolah na Štajerskem naporen dan. Najprej je svoje vtise o sezoni strnil na novinarski konferenci, ob 18. uri pa ga pred dvorcem Štatenberg čaka bučen sprejem. Da bo glasen, že zdaj pričajo motorji, ki se vozijo na prizorišče sprejema. 

V neposredni bližini dvorca Štatenberg v Makolah, domačem kraju svetovnega prvaka v motokrosu v elitnem razredu MXGP, se že od poldneva zbirajo ljubitelji tega športa in pristaši Tima Gajserja. Ta je nekaj ur pred velikim sprejemom, predvidenim za 18. uro, pred predstavnike sedme sile zakorakal v družbi očeta Bogomirja, prvič pa tudi z roko v roki z dekletom Špelo, in potegnil črto pod uspešno sezono.

Kot je povedal 20-letni Gajser, ki je v baročni dvorani dvorca zasedel najbolj veličasten stol, se šele zdaj zaveda, kako velika je njegova zmaga v elitnem razredu, in to v prvi sezoni med največjimi.

Kot je povedal 20-letni Gajser, ki je v baročni dvorani dvorca Štatenberg zasedel najbolj veličasten stol, se šele zdaj zaveda, kako velika je njegova zmaga v elitnem razredu.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Kot je povedal 20-letni Gajser, ki je v baročni dvorani dvorca Štatenberg zasedel najbolj veličasten stol, se šele zdaj zaveda, kako velika je njegova zmaga v elitnem razredu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvič ga je pred mediji spremljala partnerica, 21-letna Špela, ki mu stoji ob strani zadnjih osem mesecev. Kot je povedala, sta se spoznala prek interneta, njuna zveza pa se je razvijala zelo spontano. Poleti sta precej časa preživela skupaj, v času tekem pa je bila ljubezen obsojena na daljavo. Čuti, kadar mu gre slabo, a slabe volje nikoli ne stresa nanjo, ga je pohvalila.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Prvič ga je pred mediji spremljala partnerica, 21-letna Špela, ki mu stoji ob strani zadnjih osem mesecev. Kot je povedala, sta se spoznala prek interneta, njuna zveza pa se je razvijala zelo spontano. Poleti sta precej časa preživela skupaj, v času tekem pa je bila ljubezen obsojena na daljavo. Čuti, kadar mu gre slabo, a slabe volje nikoli ne stresa nanjo, ga je pohvalila. Foto: Grega Valančič/Sportida

Pravljičen začetek in garaški razplet

"Začetek sezone je bil pravljičen," je priznal. Takrat si namreč nihče razen njegovega očeta, ta je hkrati tudi njegov mentor, psiholog, trener in najboljši prijatelj, ni upal napovedati, da bo takrat komaj 19-letni mladenič dominiral že v svoji prvi sezoni v elitnem razredu motokrosa.

"Če so po zmagi v Katarju nekateri še govorili, da se mi je posrečilo, pa sem na naslednjih tekmah pokazal, da sem kar konstanten. Precej težji je bil zadnji del sezone, ko človek začne razmišljati o naslovu svetovnega prvaka, to pa pomeni, da nisi vedno povsem pri stvari, zato se pojavlja nekaj več napak. Zadnje tri tekme so bile zagotovo najtežje, zlasti v Assnu, kjer sem že imel možnost osvojiti naslov, pa se mi je povsem ponesrečilo," je pripovedoval Gajser, od peta do glave oblečen v rumeno-rdečo barvo, ki je značilna za njegovo ekipo. 

Tim Gajser | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Tim Gajser | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

"Pojdi in uživaj!"

"Oče mi je vedno rekel: Pojdi in uživaj. To sem skušal upoštevati. Na treningu vedno uživam in ne delam napak," je dejal. Odzval se je tudi na govorice o poškodbah. "Stalno me nekaj boli. Če te v motokrosu nič ne boli, je to že čudno," je dejal.

Čeprav je svetovno prvenstvo končano, motivacijo ohranja na visoki ravni. V nedeljo ga čaka državno prvenstvo v Šentvidu pri Stični, nato pa nastop s slovensko reprezentanco v pokalu narodov in še nekaj dirk doma in v tujini. Kot je dejal, mu je na domačih tekmah vedno v veselje sodelovati, saj se tam vselej zbere veliko navijačev, vedno več pa jih je tudi na tekmah v tujini. Gajser je, to je potrdil tudi oče, o tem pa pričajo tudi fotografije s tekem, pravi magnet.

To potrjujejo tudi ljubitelji motokrosa, oblečeni v rumeno-rdeče majice, ki to popoldne prihajajo na prizorišče sprejema, župan občine Makole Franc Majcen pa je dejal, da ko se predstavi in komu stisne roko, ga ti najprej pozdravi s Tim Gajser. "Tim je v svojih rosnih 20 letih dosegel več, kot nas bo večina v vsem življenju," je pohvalil najslavnejšega občana tega kraja. 

Zanimanje je bilo, a ostaja v Evropi

Gajserja sta potrdila, da Tim prihodnjo sezono zagotovo ostaja v seriji svetovnega prvenstva, kjer bo skušal ubraniti naslov svetovnega prvaka, pa čeprav so se Američani že zanimali za njegovo družbo oziroma prestop v superkros. Vse skupaj bi bilo za zdaj prenaporno, sta se strinjala tvorca največjega slovenskega uspeha v tem športu. Oče Bogo, Timov trener, psiholog, kot se je opisal, tudi najboljši prijatelj, je potrdil, da Tim vsaj še leto dni ostaja v Evropi, in tako zanikal govorice o morebitnem preskoku v superkros, ameriško različico motokrosa. | Foto: Grega Valančič/Sportida Oče Bogo, Timov trener, psiholog, kot se je opisal, tudi najboljši prijatelj, je potrdil, da Tim vsaj še leto dni ostaja v Evropi, in tako zanikal govorice o morebitnem preskoku v superkros, ameriško različico motokrosa. Foto: Grega Valančič/Sportida

Sezone še ni konec. Že v nedeljo Gajserja čaka državno prvenstvo v Šentvidu pri Stični, nato pa v Italiji nastop s slovensko reprezentanco v pokalu narodov in še nekaj dirk doma in v tujini.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Sezone še ni konec. Že v nedeljo Gajserja čaka državno prvenstvo v Šentvidu pri Stični, nato pa v Italiji nastop s slovensko reprezentanco v pokalu narodov in še nekaj dirk doma in v tujini. Foto: Grega Valančič/Sportida

Dogajanje v Makolah se bo v večernih urah spremenilo v neformalni del. Spremljala ga bo tudi naša ekipa, v živo pa ga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na www.siol.net.

Tviti z novinarske konference:

Ne spreglejte