Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 8. 2013,
18.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 24. 8. 2013, 18.12

8 let

Crutchlow zrušil Lorenzov rekord, zdaj hoče na stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Britanski motociklist Cakl Crutchlow je v kvalifikacijah za nedeljsko dirko razreda MotoGP v Brnu zrušil Lorenzov rekord kroga iz leta 2012.

Crutchlow (Yamaha) si je najboljši štartni položaj privozil z neverjetnim časom 1:55,527 in postal najhitrejši motociklist na stezi v Brnu. Lanski rekord Jorgeja Lorenza (1:55,799) je popravil za dobri dve desetinki sekunde, da se na Češkem zelo dobro počuti, pa je dokazal že na prostih treningih. "Zame je to pravi 'pole position', saj v Assnu ni bilo Jorgeja (Lorenza op. p.). Tokrat pa sem bil resnično najhitrejši med vsemi. veselim se že dirke, moj cilj pa je uvrstitev na stopničke, kar mi je uspelo že lani," je po osvojitvi drugega najboljšega štartnega položaja v odkar dirka v kraljevskem razredu povedal 27-letni Britanec in dodal: "ta konec tedna za nas ni bil prav lahek, trudili smo se izboljšati motocikel, na vsakem treningu smo napredovali in bili hitrejši. V svojem hitrem kvalifikacijskem krogu sem se počutil dobro, seveda pa je rekord kroga čudovit dosežek cele ekipe in nanj smo lahko ponosni."

Tudi Alvaro Bautista (Honda) se je spustil pod prejšnjo rekordno znamko Jorgeja Lorenza, a njegov čas 1:55,754 je bil v soboto dovolj "le" za drugo mesto. Po četrtem mestu v Laguni Seci in šestem v Indianaploisu si Bautista tudi na Češkem obeta dobro dirko: "Danes sem že občutil izboljšane nastavitve motocikla in tudi zadnje kolo je imelo boljši oprijem. Že na obrabljenih pnevmatikah sem postavljal dobre čase, ko pa smo za kvalifikacije uporabili povsem nove gume, sem uspel izkoristil prednost. Jutri bom poskušal čim boljše štartati in nato kar se da dolgo ostati v ospredju. Upam, da mi bo uspelo držati visok ritem tudi na obrabljenih gumah."

Jutrijšnja dirka kraljevskega razreda MotoGP se bo začela ob 13. uri, lansko zmago brani Dani Pedrosa, rekorder v zmagah je Valentino Rossi, ki je v Brnu slavil petkrat (samo v najmočnejšem razredu), vodstvo v letošnjem svetovnem prvenstvu pa brani Marc Marquez, ki ima 21 točk prednsoti pred Pedroso in 35 pred Lorenzom.

Ne spreglejte