SiolNET. Sportal Avtomotošport
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bernie Ecclestone si zelo žensko formulo ena

4

termometer

 | Foto:
Ideja Bernieja Ecclestona o ženski različici tekmovanja formule ena je dvignila precej prahu.

Pred dnevi je vodja formule 1 Bernie Ecclestone iz svoje zakladnice idej o izboljšavah elitnega avtomobilističnega športa potegnil še eno o uvedbi ženske formule. Pri tem je meril predvsem na veliko odzivnost pokroviteljev in gledalcev, najbrž pa ni računal na jezen odziv žensk, ki se čutijo zapostavljene.

Ecclestone je v pogovoru za časnik Guardian predstavil zamisel, kako bi v pretežno moški šport pritegnili več žensk. Ne z vključevanjem voznic v sedanjo obliko formule 1, pač pa z uvedbo posebnega ženskega tekmovanja, ki bi bilo namenjeno samo njim. "Za zdaj je to le ideja. Mislim pa, da bi bilo super za formulo 1, da bi imeli še posebno točkovanje za voznice," je dejal Ecclestone.

Precej manj navdušena je bila, ko je prebrala njegove zamisli, Michele Mouton, predsednica ženske vozniške komisije pri krovni avtomobilistični zvezi Fia. Najprej bi morala kakršnekoli spremembe preučiti Fia in jih nato tudi odobriti, pravi Moutobnova, poleg tega pa ne vidi razloga za ločeni tekmovanji dirkačev in dirkačic. "Iz svojih izkušenj lahko zatrdim, da lahko ženske sodelujejo na isti ravni tekmovanj kot moški," je dejala nekdanja voznica relija.

Podprla jo je tudi Williamsova testna voznica Susie Wolff, ki se ji uvedba ženske formule 1 ne zdi korak v pravo smer. Nekaj podpore je tako Ecclestone dobil le pri Carmen Jorda, španski razvojni voznici ekipe Lotus, ki se ji zdi zamisel o ženski formuli 1 dobra; Španka ima sicer tudi nekaj tekmovalnih izkušenj iz formule GP3, a ni imela vidnih uspehov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin