Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 6. 2017,
16.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Rok Puhar Sonja Roman

Nedelja, 11. 6. 2017, 16.06

6 let, 6 mesecev

Evropski pokal v teku na 10.000 metrov

Vročina krojila rezultate: Puhar 23., Romanova odstopila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Rok Puhar Hamburg 2017 | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Rok Puhar, ki je že izpolnil mednarodno normo za nastop v maratonu na svetovnem prvenstvu v atletiki avgusta v Londonu, je na evropskem pokalu v teku na 10.000 m v beloruskem Minsku zasedel 23. mesto (30:33,69). Sonja Roman, druga slovenska predstavnica, je odstopila.

Zmagala sta Portugalka Sara Moreira in Španec Antonio Abadia. Moreira je tretjič slavila na teh tekmovanjih s časom 32:03,57, druga je bila domačinka Volha Mazuronak, peta na olimpijskih igrah v maratonu (32:13,73), tretja pa je bila branilka naslova Esma Aydemir iz Turčije (32:41,03). Prvič doslej so prva tri mesta osvojili predstavniki iste države; v moški konkurenci sta se za Abadio (28:31,16) zvrstila še dva Španca, Juan Perez (28:35,69) in Carlos Mayo (28:48,41).

"V skupini B sem bil deveti, start pa smo imeli sredi popoldneva. Razmere za tek so bile zato zelo zahtevne, kar kažejo tudi končni izidi. Pod pol ure nisem mogel preteči proge, kar bi mi v normalnih razmerah sicer uspelo. Tako visoke temperature, kot so bile na tekmi, mi ne ustrezajo. V cilj sem prišel kar z rezervo, imel sem dovolj moči, ker sem po petih kilometrih tekel z 'ročno zavoro', saj nisem želel odstopiti. Zadnji krog sem zato odtekel zelo hitro, skupaj z ostalimi udeleženci pa nimam dobrih besed zaradi nerazumne odločitve Evropske atletske zveze (EAA), ki je s tekmo začela v najbolj vročem delu dneva," je pojasnil Puhar.

Sonja Roman je po težavah s šprintarico odstopila. | Foto: Peter Kastelic Sonja Roman je po težavah s šprintarico odstopila. Foto: Peter Kastelic

Podobno je menila tudi Romanova, ki je vzrok za svoj odstop opisala: "Ena izmed tekmovalk me je v gneči pohodila in sezul se mi je čevelj. Morala sem ob progo, da sem se obula. Ko sem znova začela v ozadju, se mi je čevelj znova sezul, ker se mi je vezalka zrahljala. Šla sem nekaj časa še naprej, vendar je poleg zaostanka svoje dodala še visoka temperatura."

Ne spreglejte