Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2019,
16.24

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Vladimir Kevo dvoransko evropsko atletsko prvenstvo 2019

Torek, 5. 3. 2019, 16.24

5 let, 1 mesec

atleti in vodstvo strnili misli po prvenstvu

Vodstvo AZS zadovoljno s slovenskimi predstavami na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Vladimir Kevo | Predsednik strokovnega sveta AZS Vladimir Kevo je izjemno zadovoljen s slovenskimi predstavami. | Foto Nebojša Tejič/STA

Predsednik strokovnega sveta AZS Vladimir Kevo je izjemno zadovoljen s slovenskimi predstavami.

Foto: Nebojša Tejič/STA

Vodstvo Atletske zveze Slovenije je nedavno končano dvoransko evropsko prvenstvo v Glasgowu ocenilo kot zelo dobro, škoda je le, da češnje na torto ni dodal Luka Janežič, ki je bil s četrtim mestom le dve stotinki oddaljen od medalje. Zamujeno priložnost za kolajno obžalujeta tudi Janežič ter njegov trener Rok Predanič.

Marija Šestak
Sportal Marija Šestak: Čeprav ni bilo pike na i, smo lahko zelo zadovoljni

Predsednik strokovnega sveta AZS Vladimir Kevo je na današnji novinarski konferenci o EP govoril v superlativih, po njegovem mnenju so vsi Slovenci dosegli izjemne rezultate, "manjkala je češnja na tortici, ki bo še prišla."

Nekdanji trener Primoža Kozmusa verjame, da je bilo tekmovanje v Glasgowu dober uvod v poletno sezono, ki bo imela vrhunec v Dohi na jasenskem svetovnem prvenstvu. Tam si želi šest do osem tekmovalcev.

Vodja slovenske reprezentance v Glasgowu Marija Šestak je bila prav tako zadovoljna z rezultati, posebej je pohvalila vzdušje in navijanje drug za drugega.

"Šel sem odkrito po medaljo. Zelo, zelo malo je zmanjkalo. Težko si kaj očitam, zmanjkali sta dve stotinki. Treba je priznati, da sem bil prekratek." | Foto: Peter Kastelic/AZS "Šel sem odkrito po medaljo. Zelo, zelo malo je zmanjkalo. Težko si kaj očitam, zmanjkali sta dve stotinki. Treba je priznati, da sem bil prekratek." Foto: Peter Kastelic/AZS

Janežič Težko si kaj očitam

Po nekaj prespanih nočeh je svoj pogled na EP še enkrat predstavil Luka Janežič, ki je bil najbližje medalji, na 400 metrov je bil četrti, kolajno je zgrešil za dve stotinki.

"Šel sem odkrito po medaljo. Zelo, zelo malo je zmanjkalo. Težko si kaj očitam, zmanjkali sta dve stotinki. Treba je priznati, da sem bil prekratek," je med drugim povedal Janežič, njegov trener Rok Predanič pa ga je kasneje dopolnil: "Za nami je tekmovanje z grenkim priokusom, vso odgovornost prevzemam jaz. Šli smo po medaljo, nismo je osvojili. Luka je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči. Še ima rezerve. Tudi po Beogradu (takrat je prestopil in bil diskvalificiran, op. STA) smo se pobrali in Luka je tekel še bolje."

"Drugi cilj, osebni rekord, sem prav tako izpolnila. Hvala trenerju, da si je plačal pot v Glasgowu, brez njega bi bila izgubljena." | Foto: Vid Ponikvar "Drugi cilj, osebni rekord, sem prav tako izpolnila. Hvala trenerju, da si je plačal pot v Glasgowu, brez njega bi bila izgubljena." Foto: Vid Ponikvar

Mihalinec: Pričakovala ga ni, upala je

Tudi druga slovenska finalistka EP Maja Mihalinec, na 60 metrov je bila šesta, se je vrnila s pozitivnimi občutki.

"Zadnji dve leti zaradi poškodb nista bili lahki. Trenirala sem, kolikor sem lahko. Pred dvoransko sezono ni bilo vse idealno. Pričakovala sem tek blizu osebnega rekorda. Finale ni bil pričakovan, sva pa s trenerjem upala nanj. Drugi cilj, osebni rekord, sem prav tako izpolnila. Hvala trenerju, da si je plačal pot v Glasgowu, brez njega bi bila izgubljena."

Skakalka ob palici Tina Šutej je svoje nastope na Škotskem ocenila kot najboljše po olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016 in napovedala boj za osebni oziroma državni rekord na jesenskem SP.

Preberite še:

Maruša Černjul
Sportal Černjulova z rekordom zaključila uspešne slovenske nastope
Luka Janežič
Sportal Luka Janežič: To je bila priložnost, ki se nikoli ne bo vrnila
Maja Mihalinec
Sportal Maja Mihalinec: Želim izboljšati rezultat sezone, če ne kariere
Ne spreglejte