Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 3. 2015,
17.39

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sonja Roman Sifan Hassan

Nedelja, 8. 3. 2015, 17.39

4 leta, 6 mesecev

Sonja Roman: Dva odstopa na EP bi bila res preveč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska rekorderka Sonja Roman je v finalu na 1500 m zadnji dan dvoranskega evropskega prvenstva v atletiki v Pragi zasedla deseto mesto (4:20,85).

Sonja Roman, v petek je odstopila na 3000 m, na 1500 m ni imela kvalifikacij, ker je bilo le 11 prijavljenih tekmovalk. Po finalu na 1,5 km je dejala, da bo ostala na daljših razdaljah, preizkusiti pa se namerava tudi na 3000 m zapreke, kjer se najbolj boji vodne ovire.

"Zlagala bi se, če bi rekla, da sem zadovoljna s svojimi nastopi na EP. V ozadju je bila gotovo prisotna bojazen, ker se zadnjih 14 dni pred EP nisem najbolje počutila. Mogoče je vzrok slabokrvnost, ne vem. Se pa po dolgi športni poti zelo dobro poznam. Počutila sem se zelo utrujena po treningih. Mogoče bi bilo bolje, da bi naredila premor med vadbo, ne vem. Decembra lani sem bolje trenirala, kot sem tu tekla, to je gotovo," je povedala Romanova, ki bo 11. marca napolnila 36 let.

"Še vedno mislim, da bi lahko na 3000 m bolje nastopila kot na krajši razdalji, pa sem na daljši odstopila. Tako tudi danes v finalu nisem tekla v ozadju zaradi svoje želje, ampak zato, ker nisem čutila prave svežine za tek recimo v sredini ali na čelu nastopajočih. Dejala sem si, da na noben način ne bom odstopila, razen zaradi poškodbe. Dva odstopa na EP pa bi bila res preveč."

Preizkusila se bo v teku na 3000 metrov z zaprekami

Slovenska rekorderka na 1500 m (4:02,13) bo tudi letošnje poletje tekla na daljših razdaljah. "Na teh sem začela teči lani na evropskem reprezentančnem pokalu, ko sem bila prvič skorajda prisiljena nastopiti na pet kilometrov za slovensko reprezentanco. Tudi trener mi je na enih od zadnjih priprav za EP rekel rekel, da sem tekačica za okrog 15 minut na pet km. Tako bom za SP poskusila izpolniti normo na 5000 m, mogoče pa bom tekla celo na 3000 m zapreke. Mogoče bom že po prvem poskusu rekla, da to ni zame, vendar pa ne želim, da se ne bi proti koncu kariere poskusila tudi na tej progi. Na treningu delamo tudi vaje čez ovire. Te mi tako niso tuje, občutek za ritem tudi imam, poleg tega pa ovire tudi niso posebej visoke. Bojim pa se vodne ovire, malo me je strah, ker je to treba več trenirati. Mogoče bom prvič že padla v vodo po oviri in bom dejala, da je konec in da ta disciplina ni zame," je napovedala Romanova.

Ne spreglejte