SiolNET. Sportal Atletika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenska odprava že končala z nastopi

3

termometer

Slovenska odprava na 12. mladinskem svetovnem prvenstvu v atletiki, ki se bo v nedeljo končalo v Bydgoszczu na Poljskem, je končala s svojimi nastopi že po treh tekmovalnih dnevih.

Dosegli do po dve uvrstitvi v finale in še dve v polfinale. Najboljša je bila Barbara Špiler (Fit Brežice), ki je bila v metu kladiva četrta.

"Majo Bratkič, ki je bila sprva predvidena za nastop v skoku v daljino, po njenem nastopu v troskoku sploh nismo več prijavili za njeno drugo disciplino, ker bi lahko tvegala celo poškodbo. Poleg tega se je v polfinalnem teku na 100 m Maja Mihalinec poškodovala biceps. Zaradi tega smo morali odpovedati tudi nastop slovenske ženske sprinterske štafete. S tekmovanjem v celoti pa smo izjemno zadovoljni, saj smo dosegli po dve uvrstitvi v finale in še dve v polfinale in celo presegli prvotne cilje. Obenem so se izjemno izkazale najmlajše, mlajše mladinke, ki bodo gotovo v prihodnje še veliko pokazale," je povedal vodja ekipe Henrik Omerzu.

Šestnajstletna Barbara Špiler (Fit Brežice) je bila drugi dan MSP v finalu meta kladiva četrta in je s 60,18 metra popravila svoj državni rekord za starejše mladinke. Odličje je zgrešila za 62 centimetrov ter dosegla četrti slovenski atletski izid na MSP vseh časov. Naslednji dan je Bratkičeva (Gorica) v finalu troskoka zasedla deveto mesto (13,09 m). Liona Rebernik (Poljane Maribor) je bila v dopoldanskih kvalifikacijah teka na 200 m 23. (24,30), v večernem polfinalu pa je dosegla skupno 22. izid (24,37). Prvi dan MSP je Mihalinčeva (Velenje) v kvalifikacijah na 100 m dosegla deseti čas (11,72), v večernem polfinalu pa je bila osma, zadnja v drugi skupini (11,81) in je izpadla z 12. časom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin