Sobota,
6. 4. 2024,
21.24

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,55
Sergej Bubka Brežice Jure Rovan Matic Tršelič Skok s palico atletika

Natisni članek

Sobota, 6. 4. 2024, 21.24

3 mesece, 2 tedna

Matic Tršelič

Mladi brežiški skakalec boljši od legendarnega Sergeja Bubke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,55
Matic Tršelič | Matic Tršelič je pri 16 letih preskočil 491 centimetrov. | Foto Viva klub Brežice

Matic Tršelič je pri 16 letih preskočil 491 centimetrov.

Foto: Viva klub Brežice

V Brežicah se pod vodstvom nekdanjega odličnega slovenskega skakalca s palico Jureta Rovana razvija izjemen talent. Šestnajstletni Matic Tršelič je na nedavnem skakalnem mitingu Poldijev memorial preskočil letvico na 491 centimetrih in izboljšal svoj osebni rekord. S to višino je na primer presegel celo legendarnega ukrajinskega šampiona Sergeja Bubko, čigar rekord pri 16 letih je bil 480 centimetrov.

V brežiškem atletskem klubu Viva so z razlogom ponosni na mladega varovanca nekdanjega reprezentanta Jureta Rovana. Gimnazijec Matic Tršelič je na nedavnem 4. skakalnem mitingu Poldijev memorial, ki ga prirejajo v čast Leopolda Rovana, profesorja športne vzgoje in atletskega trenerja, dosegel novi osebni rekord 491 centimetrov, kar ga trenutno uvršča na peto mesto na svetovni lestvici med atleti, mlajšimi od 18 let.

Gimnazijec iz Brežic je celo boljši, kot je bil pri 16 letih legendarni Sergej Bubka. | Foto: Viva klub Brežice Gimnazijec iz Brežic je celo boljši, kot je bil pri 16 letih legendarni Sergej Bubka. Foto: Viva klub Brežice

Letos je že trikrat potrdil normo za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki bo letos poleti na Slovaškem. To tekmovanje je zanj glavno v sezoni, jasno pa je, da si nekoč želi nastopiti tudi na olimpijskih igrah.

Preberite še:

Kristjan Čeh
Sportal Glavni slovenski adut za olimpijsko zlato: Upam, da bo letelo daleč