Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 3. 2011,
13.07

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

dvoransko evropsko atletsko prvenstvo 2019 Maja Mihalinec

Sreda, 2. 3. 2011, 13.07

5 let, 1 mesec

po uvrstitvi v polfinale teka na 60 metrov

Maja Mihalinec: Želim izboljšati vsaj izid sezone, če ne tudi kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Maja Mihalinec EP Amsterdam 2016 | Maja Mihalinec se je z devetim časom uvrstila v polfinale teka na 60 metrov. | Foto Sportida

Maja Mihalinec se je z devetim časom uvrstila v polfinale teka na 60 metrov.

Foto: Sportida

Maja Mihalinec (Mass Ljubljana) se je drugi dan evropskega dvoranskega prvenstva v atletiki v Glasgowu uvrstila v polfinale teka na 60 m, ki bo danes ob 19.50. V prvi skupini prvega kroga je bila z izidom sezone 7,28 sekunde druga, pred njo je bila le branilka naslova, Britanka Asha Philip (7,23). Skupno je dosegla deveti čas.

Maruša Černjul
Sportal Černjulova z rekordom zaključila uspešne slovenske nastope

Mihalinčeva si je brez težav zagotovila eno od prvih treh mest v skupini, ki so neposredno vodila v naslednji krog. "Občutek starta je bil dober, zadela sem ga in naredila tako, kot znam. Zato sem šla potem sproščeno do cilja. V zadnjih desetih metrih sem videla, da je bila pred mano le Philipova. Ona ni kdorkoli, brani naslov. Nekaj moči sem na koncu prihranila. V polfinalu bom dala vse od sebe," je bila zadovoljna Mihalinčeva.

Devetindvajsetletna Mihalinčeva je bila leta 2015 izbrana za najboljšo slovensko atletinjo leta, po naslednji olimpijski sezoni, tekmovala je v Rio de Janeiru, pa v zadnjih letih ni veliko tekmovala. Po skoraj letu in pol odsotnosti zaradi poškodbe se je letos vrnila na atletska tekmovališča in že na prvi tekmi izpolnila normo za EP.

Luka Janežič
Sportal Luka Janežič: Res je težko, tako psihično kot fizično

Prvič se je znova s svetovno konkurenco pomerila prejšnji mesec na mitingu svetovne serije v Birminghamu. "Danes sem pustila boljši vtis kot v Birminghamu. Tam sem imela slabši start in to sem popravila na EP, zato imam zelo dobre občutke. V Birminghamu sem imela tudi večjo tremo, postopek od ogrevanja, čakanje in nato prihod v dvorano ter startna procedura so bili tedaj po dolgem premoru kar zahtevni, tu sem ves čas mislila na to in je bilo manj treme."

Prvič v karieri bi lahko v enem dnevu tekla tri teke, saj je finale na programu danes ob 21.35. "Želim si tega in v tem primeru tudi tretji nastop v enem dnevu ne bo težava. Vedela sem, da se lahko uvrstim neposredno v polfinale. Tam bom šla na polno, želim izboljšati vsaj izid sezone, če ne tudi kariere," je napovedala Mozirjanka.

Preberite še:

Maruša Mišmaš
Sportal Maruša Mišmaš: Čakala sem in ni mi uspelo

 

Ne spreglejte