SiolNET. Siol Plus Junaki za jutri
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski plesalec, ki pleše z zvezdami

3

termometer

 | Foto:
To soboto se je končala že enajsta sezona priljubljenega BBC-jevega plesnega šova Strictly Come Dancing, skupaj z britansko zvezdnico pa si je zmago priplesal 23-letni Slovenec Aljaž Škorjanec.

Britanci ga primerjajo z Adonisom, pa tudi sam ni nič kaj skromen, saj zase pravi, da je očarljiv in strasten. Plesalec Aljaž Škorjanec je ta konec tedna zmagal v priljubljenem plesnem šovu, ki ga v Veliki Britaniji in širše spremljajo milijoni televizijskih gledalcev. Novinec v šovu, ki temelji na plesnem tekmovanju parov, sestavljenih iz profesionalnih plesalcev in zvezdnikov, ki s plesom nimajo kaj dosti skupnega, je s svojo varovanko Abbey Clancy v soboto osvojil prvo mesto. Medijsko prepoznavnost mu je oddaja prinesla že prej, saj je kaj hitro postal ljubljenec gledalcev, ki jim je Aljaž (ali Aljaz, kot mu pravijo v Angliji) k srcu prirasel tako zaradi plesnega znanja kot zaradi simpatičnosti.

Brez vednosti staršev na prve plesne vaje Triindvajsetletnik, ki prihaja iz Slovenske Bistrice, se je s plesom začel ukvarjati že zelo zgodaj, pri petih letih. Menda se je na plesne vaje vpisal kar sam, brez vednosti staršev, plesu pa ostaja zvest še danes. Zapisal se je latinskoameriškim plesom in si s soplesalko Valerijo Rahle kar devetnajstkrat priplesal naslov državnega prvaka v standardnih in latinskoameriških plesih. Po uspešni karieri doma se je pri dvajsetih letih odločil srečo poskusiti v tujini in tako se je pridružil avstralskemu plesnemu šovu Burn The Floor, s katerim je prepotoval Ameriko. Ko so s skupino poleti gostovali v Londonu, je izkoristil priložnost in se udeležil avdicije za novo sezono priljubljenega televizijskega šova Strictly Come Dancing. Izkoristil priložnost, ki ga je popeljala do zmage pred 12 milijoni gledalcev In uspelo mu je. Ostal je v Londonu in začel trenirati. Ustvarjalci oddaje so mu za soplesalko dodelili 27-letno lepotico Abbey Clancy, ki je na Otoku znana predvsem kot zmagovalka prve sezone resničnostnega šova Britanski top model, v zadnjih letih pa stolpce rumenih revij polni kot žena nogometaša Petra Croucha. V oddaji sprva 15 tekmovalnih parov pleše pred sodniki in občinstvom, nato pa se zasedba z izločanjem manjša do finala, kjer nastopata dva para. Aljažu je uspelo sprva nerodno Abbey spremeniti v odlično plesalko, kar pa seveda ni bilo lahko. Trenirala sta tudi po deset ur dnevno, trud pa se je na koncu obrestoval, saj sta v soboto šov zapustila kot zmagovalca.

"Vajen sem zmag na vrhunskih tekmovanjih, v oddaji Strictly Come Dancing ni nič drugače, zato naj preostali profesionalci kar pazijo name," je Aljaž že pred začetkom šova napovedal oster boj na plesnem parketu. Na spletni strani tekmovanja je zapisano še, da sta njegova najljubša plesa paso doble in fokstrot, prvi zato, ker je "močan in možat", fokstrot pa opiše še bolj pesniško: "Vse teče, zdi se, kot da vsak gib traja večno. Spominja pa me tudi na Franka Sinatro." Privrženec Barcelone in oboževalec Igre prestolov In še nekaj zanimivosti. Je velik privrženec nogometnega kluba Barcelona, rad pa spremlja tudi košarko. V prostem času si rad ogleda kakšen film (njegova najljubša sta Boter in Dvojna igra), je pa tudi oboževalec televizijskih serij Dexter in Igra prestolov.

O Aljažu ve marsikaj povedati tudi plesna strokovnjakinja, dolgoletna ustvarjalka oddaje Parada plesa Barbra Drnač, ki ta hip najbolj slavnega slovenskega plesalca spremlja že od začetkov. "Bila sem kar malo žalostna, ko se je odločil, da konča svojo profesionalno kariero doma, obenem pa tudi vesela, saj je delo v tujini nekaj, od česar lahko plesalci tudi živijo." Barbra Drnač: Ves čas sem pričakovala Aljaževo zmago "Zelo je prijazen in skromen, kar je precej neobičajno za tujino, in predstavljam si, da mu ta medijska pozornost ne ustreza preveč," nadaljuje Drnačeva, ki je šov precej redno spremljala in ves čas pričakovala Aljaževo zmago. "Zanimivo je opazovati, kako se VIP-ovci, ki imajo kdaj po dve levi nogi, razvijajo v dobre plesalce. Tudi Abbey na začetku ni kazalo dobro, vendar lahko rečem, da je Aljažu uspelo izbirati pogumne koreografije, pri katerih mu je lahko sledila, parirala, bila sta kot eno."

V šovu je sodelovala tudi Aljaževa zaročenka, plesalka Janette Manrara, s katero sta se spoznala v avstralski plesni skupini. Plesalec se te dni vrača domov, domačini pa mu v Slovenski Bistrici v torek pripravljajo velik sprejem. Seveda so nanj ponosni, tja pa se bo odpravila tudi Barbra, ki za konec pove, da takšne plesne šove pozdravlja, saj ogromno naredijo za popularizacijo plesa. "Če se ne motim, je bila to že enajsta sezona oddaje na BBC in s tem so naredili ogromno, tako kot je film Billy Elliot pred leti veliko pripomogel k prepoznavnosti in priljubljenosti baleta. Verjamem, da bodo londonske plesne šole kmalu nabito polne otrok." Čedni Aljaž ima pri tem zagotovo prste vmes.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin