Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 10. 2013,
12.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

modna oblikovalka

Petek, 18. 10. 2013, 12.16

7 let, 12 mesecev

Ko se vse začne pri materialu in ne obliki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Anđela Lukanovič je Velenjčanka, ki se že leta ustvarjalno kali tako v Ljubljani kot tudi na Otoku, medtem pa na prvo mesto postavlja bogato znanje in inovacije.

Modna oblikovalka, ki je pred kratkim dobila nagrado za najboljšo mlado oblikovalko, Anđela Lukanovič, se od množice razlikuje predvsem po tem, da je njeno delo v vseh aspektih unikat. Izkorišča tehnologijo in znanje, ki ga imamo Slovenci na področju modnega oblikovanja in izdelave tekstila, in to spretno vtke v končne zaključene celote.

Sloveniji znanja ne primanjkuje Slovenija namreč premore izvrstne tehnologije in znanje, ki je uporabno tudi na področju modnega oblikovanja, a večine preprosto ne izkoristi, zato je vredno omeniti, da se mladi oblikovalci zavedajo potenciala, ki ga imajo okoli sebe in ga naposled tudi znajo dodobra izkoristiti. Tekstil in oblikovanje z roko v roki Medtem ko se večina kreativnih ustvarjalcev sprva posveti le oblikovanju, gresta tekstil in oblikovanje pri Anđeli z roko v roki. Sprva se posveti tekstilu, kot je tudi sicer navada tistih tujih uveljavljenih modnih znamk, ki svoje kolekcije načrtujejo strateško premišljeno. Šele zatem pa pride na vrsto samo oblikovanje, ki se odraža skozi premišljene oblike in dovršene koncepte, iz katerih se odražajo zunanji vplivi na oblikovalko.

Drugačen odnos do novosti Tehnologija kot taka je sicer vedno bolj vpeta v modo, zato se ne gre čuditi, da to dejstvo sprejemajo tudi mladi, ki imajo že sami po sebi drugačen odnos do novih usmeritev, saj so z njimi odrasli in se osebnostno izpopolnjevali. Pripravništvo, ki je pustilo velik vpliv Veliko so k njenemu razvoju prispevale tudi izkušnje, ki jih je nabirala tudi v londonskem studiu mojstrice vzorcev, Mary Katrantzou, kjer je opravljala pripravništvo. Ta vpliv lahko danes vidimo v izrazito dodelanih vzorcih, ki poleg samih krojev in tekstila dodano poudarjajo sporočilo vrednost.

Tako danes navdušuje na modnih revijah s posebno tehniko žakarskega tkanja, ki v njeno delo vpletejo posebnosti, ki je zgolj z izbiranjem blaga in vzorcev v trgovinah z metrskim blagom nikakor ne bi mogla doseči.

Po tednu mode, kjer se je prvič predstavila samostojno, smo z njo opravili tudi kratek pogovor, kjer nam nekoliko bolj podrobno oriše proces nastajanja kolekcije, ki jo lahko vidite v galeriji spodaj.

Ne spreglejte