SiolNET. Posel danes Novice
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Večmilijardna izguba Uberja v le treh mesecih

0,33

termometer

Uber Bolt | S prevozi je Uber ustvaril 2,52 milijarde dolarjev prihodkov, z dostavo hrane Uber Eats pa 2,51 milijarde dolarjev prihodkov. | Foto: Bolt
S prevozi je Uber ustvaril 2,52 milijarde dolarjev prihodkov, z dostavo hrane Uber Eats pa 2,51 milijarde dolarjev prihodkov. Foto: Bolt

Ameriško podjetje za prevoze in dostavo Uber je v prvem četrtletju letos zabeležilo 5,9 milijarde dolarjev čiste izgube, vendar zagotavlja, da bo v letošnjem letu spet na zeleni veji, saj so začeli prihodki naraščati. Glede na prvo četrtletje lani so narasli za 136 odstotkov na 6,85 milijarde dolarjev.

Izguba je posledica padca vrednosti deležev Uberja v azijskih prevoznih podjetjih Grab in Didi ter projektu za razvoj avtomobila brez šoferja Aurora.

Uberjevi šoferji so v prvem četrtletju opravili 1,71 milijarde prevozov, kar je 18 odstotkov več kot v prvem četrtletju lani. Šoferji so zaslužili devet milijard dolarjev.

S prevozi je Uber ustvaril 2,52 milijarde dolarjev prihodkov, z dostavo hrane Uber Eats pa 2,51 milijarde dolarjev prihodkov.

Konkurent Lyft je že v torek poročal o 196,9 milijona dolarjev izgube v prvem četrtletju, ker je zaposlenim dal nekaj delnic. Obe podjetji poročata o naraščanju povpraševanja in obe se tudi ubadata s težavo pomanjkanja šoferjev.

Obe podjetji bosta morali zaradi tega bolj globoko seči v denarnico za plače in ugodnosti šoferjem, ki jih zdaj odganjajo tudi visoke cene bencina.

Airbnb Posel danes Airbnb napoveduje rekordno turistično sezono Petrol, elektrika Posel danes 50 davkoplačevalskih milijonov gospodarstvu zaradi dražjih energentov dolar Posel danes Največja podražitev dolarja v 22 letih. Kaj to pomeni?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin