SiolNET. Posel danes Novice
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Število registriranih brezposelnih po treh mesecih upadlo

0,12

termometer

zaposlitev zavod za zaposlovanje delo | Po treh mesecih je število registriranih brezposelnih v Sloveniji na mesečni ravni upadlo. | Foto: Matej Leskovšek
Po treh mesecih je število registriranih brezposelnih v Sloveniji na mesečni ravni upadlo. Foto: Matej Leskovšek

Februarja je število registriranih brezposelnih v Sloveniji po treh mesecih rasti na mesečni ravni upadlo. Registriranih je bilo 88.051 brezposelnih, kar je 3,8 odstotka manj kot januarja in 13,6 odstotka več kot februarja lani. Tako na mesečni kot na letni ravni je število na novo prijavljenih upadlo, hkrati pa se je povečalo število zaposlitev brezposelnih.

"Po treh mesecih rasti se je februarja brezposelnost zmanjšala," so sporočili z zavoda za zaposlovanje. Februarja se je na novo prijavilo 4.766 oseb, kar je 54,7 odstotka manj kot januarja in 7,8 odstotka manj kot februarja lani.

Zaposlilo se je 6.657 brezposelnih, kar je 44,4 odstotka več kot mesec prej in 14,1 odstotka več kot pred letom dni. V povprečju je bilo v prvih dveh mesecih na zavodu prijavljenih 89.775 brezposelnih, kar je 14,1 odstotka več kot v enakem obdobju lani, poroča STA.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin