SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SID izdal za 60 milijonov evrov obveznic

2

termometer

 | Foto:
SID banka je na mednarodnem kapitalskem trgu izdala novo izdajo obveznic, namenjenih zaprtemu krogu investitorjev. Velikost izdaje obveznic z jamstvom države znaša 60 milijonov evrov.

Obveznice bodo uvrščene v trgovanje na borzi na Dunaju. Fiksna letna obrestna mera znaša 4,12 odstotka, so iz Slovenske izvozne in razvojne banke (SID banke) sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Obveznice z ročnostjo 27 mesecev so izdali danes, datum zapadlosti pa je 31. marec 2016.

Iz banke so ob tem sporočili, da so v skupni nominalni vrednosti 57,4 milijona evrov predčasno odkupili del obveznic, ki so jih izdali leta 2010, izdajo pa nato dopolnili leta 2011.

Obveznice so vpisane v register vrednostnih papirjev pri Euroclear/Clearstream in kotirajo na luksemburški borzi. Predčasno odkupljene obveznice z oznako SEDABI 3 04/21/15 bodo tako izbrisane iz registra vrednostnih papirjev in umaknjene iz trgovanja.

Po izvedenem delnem predčasnem odkupu bo skupna nominalna vrednost obveznic znašala 641,14 milijona evrov, so še pojasnili v banki.

SID banka je aprila 2010 izdala svojo prvo obveznico na mednarodnih kapitalskih trgih, vrednost izdaje pa je znašala 750 milijonov evrov. Marca 2011 je nato za 350 milijonov evrov povečala izdajo obveznice, ki zapade 21. aprila 2015.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin