Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2013,
16.10

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zavarovalnica Triglav

Torek, 11. 6. 2013, 16.10

7 let, 2 meseca

Na predlog Soda dva evra za dividendo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za dividende za preteklo poslovno leto namenili skoraj 46 milijonov, maja razrešena nekdanja Rakovčeva uprava in nadzorni svet za lani dobila razrešnico.

Delničarji Triglava podprli višje dividende za preteklo poslovno leto Delničarji so na današnji skupščini naše največje zavarovalnice z veliko večino navzočih (92,5 odstotka) potrdili nasprotni predlog paradržavnega Soda, da se za dividende nameni dva evra bruto na delnico, kar pomeni okoli 11-odstotno donosnost. Aktualnemu predsedniku uprave Andreju Slaparju namreč ni uspelo prepričati delničarjev, da je en evro dividende – predlagala jo je pretekli mesec razrešena uprava družbe, ki jo je vodil še Matjaž Rakovec – v skladu s strategijo družbe, da se za dividende nameni tretjina dobička poslovnega leta. V Sodu so prepričani, da izplačilo višjih dividend ne bo ogrozilo poslovanja zavarovalnice.

Več kot polovico bilančnega dobička za dividende, o preostanku v prihodnjih letih Bilančni dobiček Zavarovalnice Triglav za lansko poslovno leto je presegel 98 milijonov evrov, za dividende bodo namenili 45,5 milijona evrov, o uporabi preostanka pa se bodo odločali v prihodnjih letih. Naša največja zavarovalnica je lansko poslovno leto kljub zaostrenim razmeram sklenila s 15 odstotkov višjim čistim dobičkom, presegel je 50 milijonov evrov. Obračunana premija pa se je lani znižala za sedem odstotkov na 647,6 milijona evrov.

Razrešili dosedanji nadzorni svet zavarovalnice, ki mu je predsedoval Mihael Perman Skupščina delničarjev zavarovalnice je odpoklicala vse dosedanje nadzornike na čelu s predsednikom Mihaelom Permanom, za nove nadzornike – štiriletni mandat začne teči jutri – pa na predlog Društva malih delničarjev imenovala predsednika omenjenega društva Rajka Stankovića, Maria Gobo, Dubravko Štimac, Gregorja Kastelica, Mateja Runjaka in Matijo Blažiča.

Ne spreglejte