SiolNET. Posel danes Novice
4,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na dražbi bo na prodaj hiša znanega poslovneža

4,05

termometer

Hiša na Brdu
Foto: Google Street View

Sodišče bo 27. septembra na dražbi prodajalo nepremičnino v lasti znanega poslovneža Saše Remca. Izklicna cena za hišo na ljubljanskem Brdu znaša 191 tisoč evrov.

Nekdanji direktor družbe Impakta, ki je preprodajala indonezijski premog državnim podjetjem, je leta 2008 skušal prevzeti lesnopredelovalno podjetje Javor Pivka. Remčevo podjetje Abama je v nakup Javorja vložilo nekaj manj kot štiri milijone evrov, ki si jih je izposodilo pri Factor banki. Posojila nikoli ni vrnilo, saj se je Javor znašel v finančnih težavah in pristal v likvidaciji.

Saša Remec Saša Remec Foto: Mediaspeed Sodišče je leta 2013 na Remčevem premoženju vpisalo plombo v vrednosti 4,7 milijona evrov. Factor banko je vlada Alenke Bratušek leta 2013 poslala v nadzorovano likvidacijo, terjatve pa so bile prenesene na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB). Ta bo zdaj skušala dobiti del terjatev, poplačanih s prodajo hiše na naslovu Pot za Brdom 22. Prva javna dražba bo potekala 27. septembra ob 13. uri na ljubljanskem okrajnem sodišču na Miklošičevi 10.

Hiša z 270 kvadratnimi metri stanovanjske površine stoji na 280 kvadratnih metrih zemljišča.

Sodni cenilec je pred dvema letoma vrednost nepremičnine ocenil na 273 tisoč evrov, na prvi javni dražbi pa bo na prodaj po izklicni ceni 190.930,50 evra.

Varščina, ki jo morajo zainteresirani dražitelji poravnati najkasneje tri delovne dni pred dražbo, znaša 27.275,79 evra.

Ogled nepremičnine ni več mogoč, saj je rok za ogled že mimo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin