SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kriminalisti preiskujejo poslovanje Polzele

4

termometer

 | Foto:
Celjski kriminalisti v enem izmed podjetij iz okolice Žalca preiskujejo več sumov kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Neuradno gre za Tovarno nogavic Polzela.

Ker preiskava gospodarske kriminalitete še poteka, na PU Celje podrobnejših informacij še ne dajejo, ne govorijo niti o imenu podjetja, ki ga preiskujejo. Po neuradnih informacijah pa so kriminalisti na sedežu podjetja Polzela.

Po ugibanjih medijev bi lahko preiskovali porabo milijon evrov državne pomoči, ki jo je država Polzeli odobrila lani. V okviru prisilne poravnave je januarja letos 923 tisoč evrov terjatev od Polzele pretvorila v kapital in pridobila 27-odstotni delež. Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) pa je v kapital družbe pretvorila za pol milijona evrov terjatev in pridobila 38-odstotni delež. Upniki z zavarovanimi terjatvami so takrat dobili več delnic kot upniki z navadnimi terjatvami.

Približno 265 zaposlenih v Polzeli, ki so do 25. avgusta na čakanju, je danes pričakovalo izplačilo julijske plače, vendar finančna uprava računov podjetja še ni deblokirala. Tovarna ima namreč od konca julija blokirane račune zaradi neplačanih prispevkov, poleg tega je bila ob polletju tudi insolventna.

Tovarni zaradi blokiranih računov grozi stečaj, v. d. predsednika uprave Polzele Peter Kunstič pa je v četrtek povedal, da si prizadeva ohraniti družbo in pri tem računa na pomoč države.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin