SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bi kupili kreditne posle Factor Banke?

1

termometer

 | Foto:
Factor banka, ki je od septembra v postopku nadzorovane likvidacije, je objavila vabilo zainteresiranim vlagateljem za nakup kreditnih poslov, ki se normalno odplačujejo.

Gre za skupaj 517 posojil s spremljajočimi zavarovanji, ki so konec lanskega novembra predstavljali skupno bruto izpostavljenost v višini 376,4 milijona evrov.

Na komitente z boniteto A in B odpadejo 104 posojila v bruto izpostavljenosti 37,7 milijona evrov, 72 posojil v vrednosti 32,5 milijona evrov odpade na komitente z boniteto C, 132 poslov pa je posojil fizičnim osebam (5,6 milijona evrov). Posojil komitentom A, B in C, kjer je vir sredstev SID banka, je 106 v skupni vrednosti 63,8 milijona evrov.

Po izpostavljenosti najpomembnejši del predstavljajo projekti, ki jih je banka financirala v Sloveniji, Bolgariji, Ukrajini, Hrvaški in na Kosovu, pri čemer tisti, pri katerih so sprožene tožbe, niso vključeni. Gre za skupaj 89 poslov, ki predstavljajo bruto izpostavljenost 229,9 milijona evrov. S prodajo se želi poleg unovčenja sredstev banke v okviru postopka nadzorovane likvidacije strankam banke omogočiti enostaven prehod na poslovanje z drugimi bankami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin