Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 7. 2011,
16.20

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Markovec aneks

Sreda, 13. 7. 2011, 16.20

3 leta, 4 mesece

Alpine Bau zahteva plačilo dodatnih del za predor Markovec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Darsu so potrdili, da jim je Alpine Bau poslal prve zahtevke za plačilo dodatnih del pri predoru Markovec.

Kolikšna je višina zahtevkov avstrijskega gradbinca, v Darsu za zdaj niso želeli komentirati. Zahtevki naj bi sicer skupno znašali okoli 4,5 milijona evrov, je poročal današnji Dnevnik.

Posebna komisija pregleduje zahtevke V Darsu ob tem pojasnjujejo, da zahtevke Alpine Bau obravnavajo skladno s pogodbenimi določili. Zahtevki so trenutno še vedno v pregledu pri nadzornem inženirju. Dopolnjene in morebiti strokovno upravičene zahtevke bo nato obravnavala strokovna komisija Darsa za potrjevanje več in dodatnih del.

Na podlagi preliminarne ocene nadzornega inženirja bi bil lahko upravičen zahtevek v zvezi s prevozi viškov izkopnega materiala na podaljšani transportni poti. Izvajalcu bi tako lahko pripadel povečan strošek prevozov za material, ki trenutno presega razpoložljivo zmogljivost deponije Šared, s čimer bi mu bili nadomeščeni stroški za podaljšan transport materiala na transportni razdalji, ki je daljša od predvidene v razpisni dokumentaciji.

Alpine Bau bo sicer še v tem tednu z rezalnim strojem nadaljeval izkop s koprske strani dvocevnega predora Markovec, ki je načrtovan v dolžini skoraj 2,2 kilometra. Do zdaj je izvajalec izkopal približno 1,1 kilometra cevi z izolske strani predora Markovec, kjer z deli nadaljuje od marca letos. Na koprski strani predorskih cevi je prejšnji izvajalec ob popolni prekinitvi del lani novembra obstal pri izkopu v dolžini nekaj manj kot 350 metrov.

Spori glede odlaganja izkopanega materiala Na Darsu pa so še pojasnili, da bo izvajalec viške izkopnega materiala še naprej odvažal na deponijo Železni most v Kozini. Kot je znano, deponija na Šaredu nad Izolo že od konca lanskega leta zaradi spora med izolsko občino in izvajalcem del glede izdaje dovolilnic za brezplačno uporabo občinskih cest ne služi svojemu namenu.

V Darsu ob tem pričakujejo, da bosta Alpine Bau in občina Izola kmalu dosegla sporazumno rešitev zapleta. Po pisanju Primorskih novic naj bi občina in izvajalec del še ta mesec ali najpozneje v začetku avgusta podpisala sporazum o uporabi cest.

Ne spreglejte