SiolNET. Posel danes Bizi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo so najbolje plačani odvetniki v Sloveniji?

2

termometer

Največ prihodkov med odvetniškimi družbami je po podatkih Bizi.si v letu 2013 ustvarila odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik in partnerji, in sicer skoraj pet milijonov evrov.

V dobi neštetih kriminalističnih preiskav, o katerih tedensko poročamo, zagotovo dobro služijo odvetniki in odvetniške družbe. Poslovni imenik bizi.si je objavil lestvico družb, ki so zaslužile največ, v dejavnosti odvetništvo pa je trenutno aktivnih 1.126 podjetij.

Prvi zaslužili pet milijonov evrov Podatki zajemajo odvetniške družbe, ki so registrirane kot d. o. o. oziroma d. n. o. Odvetniki, ki so po pravnoorganizacijski obliki evidentirani drugače, namreč niso zavezani k oddaji finančnih podatkov. Petindvajset odvetniških družb je v letu 2013 skupno ustvarilo za dobrih 38 milijonov evrov prihodkov. Na vrhu lestvice 25 odvetniških družb po prihodkih v letu 2013 je torej družba Rojs in drugi. V primerjavi z letom 2012 je ustvarila za slab milijon več prihodkov, dobiček v letu 2013 pa je znašal 2,7 milijona evrov.

Kar 60 odstotkov prihodkov ustvarijo s storitvami v tujini Uvrstitev na prvo mesto lestvice pomeni potrditev dosedanjega kakovostnega dela, strokovnosti in pristopa do strank, pravijo v družbi. "Ključ za uspeh je poleg že navedenega tudi to, da smo največja odvetniška družba v Slovenji na področju gospodarskega prava, pa tudi dejstvo, da so naše stranke tako večje slovenske družbe kakor tudi tuje družbe in slovenske družbe v tuji lasti," pravijo v družbi Rojs, Peljhan, Prelesnik in partnerji.

Izvoz storitev v družbi pomeni več kot 60 odstotkov prihodkov: "Ne nazadnje smo tudi na lestvicah najpomembnejših mednarodnih institucij, ki razvrščajo odvetniške družbe oziroma ocenjujejo njihovo delo, v zadnjih letih praviloma vedno uvrščeni na prva mesta."

Čeferinovi na šestem mestu, "ker delamo trdo" Na drugem mestu je odvetniška pisarna Jadek & Pensa z dobrimi štirimi milijoni prihodkov v letu 2013, ki je tako prihodke iz leta 2012 povečala za dobrih 300 tisoč evrov. Za dvesto tisočakov je povečala dobiček iz leta 2012, in sicer na 1,8 milijona evrov v letu 2013.

Na tretje mesto se je z dobrimi tremi milijoni prihodkov v letu 2013 uvrstila odvetniška pisarna Mira Senice. Tako v letu 2012 kot 2013 je pisarna imela za dobrih 200 tisoč evrov dobička.

Skoraj 1,4 milijona evrov dobička so imeli v letu 2013 Odvetniki Šelih in partnerji in ustvarili za dobre tri milijone evrov prihodkov. S slabimi tremi milijoni jim sledi odvetniška pisarna Wolf Theiss – Podružnica v Sloveniji.

Za njo se je na šesto mesto z 2,8 milijona evrov prihodkov uvrstila ena od večjih odvetniških družb v Sloveniji Odvetniška družba Čeferin. "Prihodki v naši družbi so posledica trdega dela," pravijo v Odvetniški družbi Čeferin.

Matoz se s statističnimi podatki ne ukvarja Na 14. mestu je trenutno najbolj slišan odvetnik, in sicer zagovornik obsojenega Janeza Janše Franci Matoz oziroma Odvetniška družba Matoz in Rojko. V letu 2013 je družba ustvarila za dobrih 900 tisoč evrov prihodkov, kar je za dobrih 300 tisoč evrov več kot leto prej. Dobiček iz leta 2012 v znesku 56 tisoč evrov so v letu 2013 povečali na 194 tisoč evrov.

Da se s statističnimi podatki ne ukvarja in ga tudi ne zanimajo kaj prida, pravi odvetnik Franci Matoz. "Pomembno je, da delamo dobro in korektno," je pojasnil za Planet Siol.net.

Na 22. mestu se je znašlo še eno znano odvetniško ime, in sicer Odvetniška družba Kozinc in partnerji, ki je v letih 2012 in 2013 ustvarila okoli pol milijona evrov prihodkov.

Od leta 2012 dve likvidaciji Iz podatkov poslovnega imena Bizi.si je razvidno tudi, da od leta 2012 v odvetniški dejavnosti ni bilo nobenega stečaja ali prisilne poravnave, bili pa sta dve likvidaciji. Sicer pa je bilo iz poslovnega registra letos izbrisanih 27 podjetij, ki so se ukvarjala z odvetništvom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin