Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 3. 2023,
9.18

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

vlada interpelacija SDS Planet 18 Planet TV

Sreda, 1. 3. 2023, 9.18

1 leto, 1 mesec

Planet 18

Interpelacija vlade? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: več o protestnem shodu upokojencev, ki ga pripravlja ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije, opoldne pa bo začel delovati nacionalni klicni center za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema. Ob 18. uri na Planetu. 

Planet 18
Planet TV Na Gorenjskem ptičja gripa #video

Medtem ko se vlada Roberta Goloba sooča z najnižjo javnomnenjsko podporo doslej, naj bi v največji opozicijski stranki SDS sprejeli odločitev o interpelaciji celotne vlade. Kdaj naj bi to storili, za zdaj še ni jasno, na včerajšnji seji poslanske skupine SDS teh sklepov namreč ni bilo, v stranki pa so se glede tega vprašanja bolj kot ne zavili v molk.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

V drugi opozicijski stranki Novi Sloveniji se do interpelacije še niso opredelili, saj njene vsebine ne poznajo, so pa zaradi suma netransparentnosti in resnih korupcijskih tveganj pri postopku oddaje javnega naročila za odstranitev ograje na južni meji s Hrvaško vložili zahtevo za sklic nujne seje komisije za nadzor javnih financ.

V javnosti je zaokrožila neuradna informacija, da so v največji opozicijski stranki SDS sprejeli odločitev o interpelaciji vlade.

V Novi Sloveniji so interpelacijo proti ministrici za kulturo Asti Vrečko v začetku meseca umaknili, saj je poslanci iz vrst SDS niso podprli, s tem pa so ostali brez potrebnega števila glasov. 

Jani Prednik, vodja poslanske skupine Socialnih demokratov: "Niti Socialnih demokratov niti celotne vlade ni strah, če pride do te interpelacije. To seveda pomeni, da pride do razprave v državnem zboru, kjer ima opozicija možnost prikazovati vse težave in napake vlade, koalicija in vlada pa imata možnost predstaviti vse rešitve in vse, kar je bilo do sedaj že storjenega. Tako da te interpelacije se niti Socialni demokrati niti vlada ne bojimo."

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite:  več o protestnem shodu upokojencev, ki ga pripravlja ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije, opoldne pa bo začel delovati nacionalni klicni center za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema. Ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18
Planet TV Kako je videti izpit za reševalnega psa? #video
Planet 18
Planet TV Kje je najboljša pica? #video
Planet 18
Planet TV Slab obisk Planice #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte